Танкери, які вперше везли нафту з російських портів Балтики до Китаю, застрягли на Північному морському шляху

Два танкери класу «Афрамакс», які перевозять російську нафту з балтійських портів Приморськ і Усть-Луга до Китаю через Північний морський шлях, застрягли і маневрують у Східно-Сибірському морі протягом майже трьох діб. Причини цієї ситуації залишаються невідомими, повідомляє EADaily.

У Mind з'явився телеграм-канал Mind tweet, де ви першими отримуєте головні новини, що мають вплив на економіку та бізнес. Підпишіться, щоб зберегти ваш час та гроші.

Такий маршрут танкерів використовувався для перевезення сировини до Китаю раніше, але з Мурманська. З балтійських портів зазвичай забезпечувалася Європа, проте, через заборону імпорту російської нафти до Європи з 5 грудня минулого року у зв'язку з війною в Україні, напрям перевезення нафти змінився.

Така затримка на шляху може призвести до зміни термінів прибуття танкерів до Китаю, особливо з урахуванням того, що в танкерах може міститися до 224 тисяч тонн нафти.

Новий, більш короткий маршрут доставки (його протяжність – 8600 миль) мав зайняти 31–34 дні. Головним нововведенням було перше в історії відправлення нафти через Північний Льодовитий океан з Усть-Луги до китайського Жичжао, згідно з версією Bloomberg. Запланована дата прибуття «Приморського проспекту» до Жичжао – 12 серпня. Проте, згідно з даними VesselFinder, судно тепер направляється до китайського міста Далянь і очікується, що прибуде туди не раніше 23 серпня.

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...