ТОП-5 найтихіших генераторів - можна використовувати вдома на випадок блекауту

Використовувати генератори у будинках складно і на це є дві причини. По-перше, вони дуже гучно працюють, по-друге, їхні викиди у повітря можуть бути шкідливі для життя і здоров’я людей, а також для атмосфери передають Патріоти України.

Втім, існують тихі мінігенератори, які можна придбати в українських магазинах.

1. Інверторний генератор Kraft&Dele KD 683

Ця модель найпростіша і бюджетна на нашому ринку, але її цілком вистачає на 4 години безперервної роботи від однієї заправки (об'єм бака всього 2.1 л). Разом з тим, KD 683 досить тихий і займає мало місця – важить лише 9,3 кг. Ідеально підходять для аварійного електропостачання: будинок, офіс, автомобіль, в автобудинках, вантажівках, тракторах, легкових автомобілях, в кемпінгах, на катерах, яхтах, у промисловому устаткуванні.

Двигун одноциліндровий, 4-тактний. У конструкції використовують інвертор, тому від такого генератора можна підключати навіть чутливі електроприлади: газовий котел, ноутбук або комп'ютер.

З мінусів – невелика потужність (всього 1,3 кВт). Але навіть у такій простій моделі є дві розетки на 220В.

Потужність: 1,3 кВт (номінальна 1,2)

Країна виробник: Польща

Ціна: 21 000 грн

2. Huttenberg HT2000

Такий генератор достатньо потужний (2 кВт) і водночас економний - 4,1 літрового бака вистачає не менше, ніж на 5 годин автономної роботи. НТ2000 оснащений мікропроцесором (керування швидкістю перемикання передач Smart Throttle), що регулює швидкість роботи залежно від споживання енергії. Якщо до генератора підключено багато пристроїв, кількість обертів та швидкість збільшаться, якщо мало – знизиться, що дозволяє зменшити витрату палива.

Крім того, модель дуже компактна (габарити 480×325×425). А двигун Huttenberg має хромований поршень, тому відрізняється тихою та плавною роботою.

З мінусів — лише одна розетка 220В.

Потужність: 2 кВт (номінальна 1,8)

Країна виробник: Німеччина

Ціна: 22 900 грн

3.Honda INH2000

Якісний і перевірений генератор. Окрім автоматичної системи керування швидкістю перемикання передач (Smart Throttle) має ще й ручний режим. Завдяки йому можна знизити витрату палива, перемкнувши тумблер на корпусі.

Модель має інверторне регулювання напруги, тому її можна використовувати із чутливою технікою. Крім того, це досить тихий генератор (67 дБ).

З виходів – лише одна розетка 220В.

Потужність: 2 кВт (номінальна 1,8)

Країна виробник: Японія

Ціна: 31 000 грн

4.Konner&Sohnen BASIC KSB 21i S

Один із найвідоміших брендів серед виробників генераторів в Україні. У цій моделі 4-тактний мотор OHV (2.9 к.с.) з витратою всього 190 г/кВт·год. Цей варіант ще й дуже тихий у роботі (всього 59 дБ). Має два виходи – розетки на 220В.

З мінусів – досить висока ціна для цих характеристик, проте хороша якість збірки і перевірений часом виробник.

Потужність: 2 кВт (номінальна 1,8)

Країна виробник: Німеччина

Ціна: 31 423 грн

5.FOGO F3001iS

Ще один топовий бренд серед виробників компактних генераторів. Модель має функцію економії палива за рахунок автоматичного зниження оборотів залежно від навантаження, але витрата все одно досить висока – 1,5 л/год , автономно може працювати лише 3 години.

З цікавих функцій можна підключити два агрегати для створення однієї генераторної установки з подвоєною потужністю. Крім того, у моделі є функція заряджання акумулятора.

Генератор має ступінь захисту IP23, а значить захищений від випадкового торкання пальцями, розбризкування води та перевантаження. Досить тихий – 89 дБ.

З мінусів – лише одна розетка на 220В та досить висока ціна.

Потужність: 2,5 кВт (номінальна 2,3)

Країна виробник: Польща

Ціна: 31 371 грн


Готують варіанти: стало відомо, що Міненерго та НКРЕКП готують підвищення тарифу на електроенергію

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:30

Незважаючи на численні заяви про відсутність у Кабміну планів підвищувати ціну на електроенергію, Міністерство енергетики спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, планують підвищити та...

Оце так: "Велика сімка" відклала питання передачі Україні російських активів до червня

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:42

Міністри закордонних справ країн "Великої сімки" схвалили декларацію за підсумками зустрічі на Капрі в Італії. Питання передачі Україні російських активів на прохання лідерів країн G7 відклали до червня, передають Патріоти України. Глави МЗС Канади, Ф...