Тримайся, гривне: Через зміну уряду Зеленським Morgan Stanley рекомендує скидати українські бонди

Названо п'ять причин до такого кроку

Американський інвестиційний банк Morgan Stanley, одна з найбільш авторитетних інвестиційних інституцій у світі, порадив клієнтам скоротити позиції в єврооблігаціях України на тлі зміни Кабінету міністрів. Про це йдеться в закритому аналітичному звіті Morgan Stanley для клієнтів, повідомляють Патріоти України з посиланням на LIGA.net.

Зокрема, банк радить своїм клієнтам позбавлятися від єврооблігацій Україна-2030 і купувати облігації Єгипет-2031. В якості аргументу Morgan Stanley називає п’ять причин.

Першою причиною є відхід з українського уряду низки реформаторів, серед яких екс-міністр фінансів Оксана Маркарова і екс-міністр економіки Тимофій Милованов. Автори документа сумніваються, що уряд Дениса Шмигаля зможе зберегти курс по реалізації амбітних реформ.

Другою причиною називають сумнів у тому, що Україна не буде завищувати соціальні витрати після заяви Шмигаля про розширення соцвиплат та підвищення пенсій. Аналітики відзначають, що заяви уряду про підтримку бізнесу і промисловості говорить про те, що розширення бюджетного дефіциту більш ймовірно, ніж підвищення податків.

Це означає, що додатковою умовою для отримання траншу від МВФ може бути план перегляду бюджету, в результаті чого переговори сповільняться.

Третьою причиною називають сумнівну заяву Шмигаля про те, що в 2019 році зміцнення гривні вдарило по українській промисловості. Зокрема, аналітики сумніваються в інструментах, за допомогою яких Кабмін буде послаблювати гривню.

Четвертою причиною є можливий відкат у антикорупційної реформи на тлі тиску на генпрокурора Руслана Рябошапки і директора НАБУ Артема Ситника (першого вже відправлено "слугами" Зеленського у відставку.-прим.).

П’ятою причиною в Morgan Stanley назвали заяву нового міністра фінансів Ігоря Уманського, який засумнівався в необхідності співпраці України і МВФ.


Євро та долар можуть зрівнятися в ціні й уже незабаром коштувати однаково: Що це означає

середа, 24 квітень 2024, 7:22

Учасники фінансового ринку вважають, що євро та долар можуть зрівнятися в ціні. Так, у Bank of America очікують, що це може статися вже за пів року. Імовірність же такого перебігу подій там оцінюють у 10% - при тому, що на початку року ринок майже не б...

Таємні витрати на війну? Кремль засекретив у бюджеті рекордну за 20 років суму

середа, 24 квітень 2024, 6:48

Російська влада продовжує нарощувати секретні витрати федерального бюджету, які вже обійшлися платникам податків у 10 трлн рублів. У 2023 році практично кожен четвертий рубль, витрачений урядом, пішов на засекречені статті, що стало рекордом за два дес...