Це варто знати! Українцям розповіли, у яких випадках можна не платити за розподіл газу

Тарифи за розподіл газу зросли в Україні в середньому на 3,9%, починаючи з 1 січня 2022 року. Суми у платіжках залежать від обсягів спожитого палива, а також регіону. Платіж за розподіл зазначений у квитанції за газ в окремій графі та є обов'язковим до оплати. Є лише один випадок, коли споживач може відмовитися платити за розподіл газу, зазначають Патріоти України.

Плата за розподіл газу не нараховується домогосподарствам, яким офіційно було припинено постачання (розподіл) газу. Цей факт має бути підтверджений відповідним Актом припинення газопостачання.

Якщо споживач не бажає платити за розподіл газу, йому необхідно звернутися до свого газового оператора та написати заяву про припинення постачання газу із розірванням договору про розподіл газу. Така ситуація може виникнути, якщо мешканець будинку на тривалий час залишає будинок і не хоче платити в цей період за доставку газу, яким він не користуватиметься. Відновити підключення можна буде будь-коли за окрему плату.Плата за доставку газу здійснюється, навіть якщо протягом року споживач не спалить жодного кубометра газу, але газове обладнання у його помешканні встановлено. Якщо споживач повністю має намір відмовитися від послуг із розподілу природного газу, що означає припинення споживання газу з газорозподільних мереж, він має ініціювати розірвання договору про розподіл газу, інакше доведеться платити навіть за періоди відсутності будинку.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...