Ціни на нафту можна обвалити, Росія втратить левову частку доходів, - The New York Times

Одне з найбільших і найвпливовіших американських видань The New York Times опублікувало едіторіал (редакційний блог), в якому закликало домогтися зниження цін на нафту. Журналісти при цьому стверджують, що повністю відмовлятися від купівлі російського чорного золота не можна, інакше це спричинить ще більше подорожчання, передають Патріоти України.

Блог опубліковано на сайті видання. "Країни, які прагнуть допомогти Україні, мають неправильну мету. Вони зосередилися на скороченні експорту енергоносіїв з Росії, а не на скороченні доходів Росії від експорту енергоносіїв. За даними Центру досліджень енергетики та чистого повітря у Фінляндії, Росія експортує менше нафти, але, як не ні. дивно, заробляє більше грошей. Санкції призвели до підвищення цін, що більш ніж компенсувало спад експорту", - говориться в публікації.

У травні 2022 року Росія заробляла 883 мільйони євро на день від експорту нафти порівняно з 633 мільйонами євро на день у травні 2021 року

"Ситуація ось-ось зміниться на гірше. Нові санкції, які Європейський союз і Великобританія домовилися ввести щодо Росії до кінця року, швидше за все, ще більше підштовхнуть ціни на нафту. Деякі аналітики попереджають, що ціна за барель нафти може перевищити 200 доларів, що набагато вище за пік у перші тижні війни, коли ціни на нафту перевищили позначку в 124 долари. Це може легко підштовхнути західну економіку до рецесії", – додають журналісти.

Адміністрація президента США Джо Байден має план створити картель покупців – угоду між російськими покупцями про встановлення стелі цін на російську нафту. Ця стеля буде значно нижчою від поточної ринкової ціни, що різко знизить роль західних споживачів у фінансуванні російської армії.

"Але ціна все одно дозволить Росії отримати деякий прибуток, так що у неї стимул експортуватиме свою нафту членам картелю. Деякі ключові учасники плану, у тому числі Сполучені Штати, заборонили імпорт російської нафти, але інші країни, які Америка сподівається заручитися підтримкою, особливо Індія, яка продовжує імпортувати великі обсяги російської нафти", – пишуть журналісти.

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...

Не "прошмигнуть": Росіян залишать без авто з Європи, країни ЄС майже перекрили лазівку через Білорусь

четвер, 28 березень 2024, 15:22

ранзит автомобілів із Європейського Союзу (ЄС) до Росії через Білорусь нарешті почали перекривати. Жорсткі обмеження вже запровадили Польща та Латвія, найближчим часом до них може приєднатися Литва. Саме через ці країни автомобілі возили до РФ в обхід ...