У вівторок усе може змінитися: З'явився прогноз курсу долара на наступний тиждень

1 листопада НБУ встановив офіційний курс на рівні 24,82 грн за долар і 27,68 грн за євро, однак іноземна валюта зможе скоро відігратися.

Вже на наступному тижні, з 4 листопада, курс долара до гривні може повернутися до показника в 25 гривень, передають Патріоти України.

Новий курсовий прогноз озвучив аналітик «Альпарі» Максим Пархоменко та констатував, що в останні дні гривня показує помірну динаміку зростання, а також зміцнюється щодо всіх валют, однак на наступному тижні ця тенденція може змінитися, а курс при найбільш оптимістичному сценарії закріпиться на позначці 24,60 грн / долар.
За його словами, поштовхом курсових змін може стати аукціон ОВДП (відбудеться у вівторок, 5 листопада). «На початку наступного тижня нас чекає аукціон ОВДП, на якому може бути сформований попит на гривню. Але, на жаль, з огляду на попередні аукціони обсяги залучень в значній мірі скоротилися. У зв'язку з цим очікувати підтримки з цього боку, як і зростання попиту на гривню, не варто» - розповів аналітик.
Джерело: РБК-Україна

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...