Удар, звідки не чекали: Ще один "союзник" підставив Росію - населення чекає на глобальне зростання цін

Російські компанії зіштовхнулися з проблемами з обробкою платежів в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Через страх потрапити під вплив вторинних санкцій місцеві банки блокують транзакції за постачання електронних компонентів та споживчої електроніки з Китаю, що може призвести до зростання цін на техніку, передають Патріоти України.

Як пишуть росЗМІ, банки ОАЕ перестали проводити платежі, якщо йдеться про техніку з інших країн, яка надходить не в Емірати. Великі дистриб'ютори електроніки використовували компанії в ОАЕ для переказу кошти за електроніку до Китаю, проте самі товари одразу вирушали до РФ.

Представники самих дистриб'юторів на анонімних умовах зізналися, що таким чином до Росії надходило близько 10-20% всіх ноутбуків, а за іншими категоріями товарів частка може досягати 30%. Також російські компанії приваблювала низька банківська комісія в ОАЕ – 1-3%.

Банки ОАЕ перестали проводити платежі через ризик вторинних санкцій, як раніше вже надійшли китайські кредитні організації. Тепер китайські банки запитують у дубайських організацій дані про походження коштів, що надходять до них, а також митну декларацію, що саме було вивезено з країни.

Російські компанії знайшли спосіб проводити платежі для постачання китайської техніки, але з підвищеною комісією. Ускладнення логістики та фінансових схем призведе до того, вартість електронних компонентів у РФ до грудня зросте на 5%.

Також ціни на багато китайських товарів можуть сильно зрости для росіян. Це пов'язано з тим, що через міжнародні санкції китайські постачальники вимагають вивозити товар до Росії через треті країни. Насамперед це стосується товарів зі стоп-листів кодів із зовнішньоекономічної діяльності. До них належить електроніка, але є й випадки з товарами, які не перебувають у цьому списку.

Маршрути доставки товарів через треті країни поки що не "обкатані" і потрібен час на формування. Пошук альтернативних шляхів спричиняє додаткові витрати у вигляді сплати комісії агентів.

Ще один "ніж у спину": Банки Грузії та Казахстану не проводитимуть перекази через російську платіжну систему

четвер, 29 серпень 2024, 19:00

Нещодавні санкції США відчутно вдарили по фінансовому сектору Росії. Зокрема, через обмеження, низка банків Грузії та Казахстану призупинила перекази через її платіжну систему "Золота Корона", передають Патріоти України. Про це повідомив голова Націона...

Удар, звідки не чекали: Ще один "союзник" підставив Росію - населення чекає на глобальне зростання цін

четвер, 29 серпень 2024, 18:50

Російські компанії зіштовхнулися з проблемами з обробкою платежів в Об'єднаних Арабських Еміратах (ОАЕ). Через страх потрапити під вплив вторинних санкцій місцеві банки блокують транзакції за постачання електронних компонентів та споживчої електроніки ...