Українець приклеїв пошкоджену пломбу на газовий лічильник і поплатився - змусили доплатити 148,5 тис. грн

Запорізький районний суд зобов'язав українця доплатити за газ 148,5 тис. грн. Під час перевірки "Запоріжгаз" встановив, що пломба лічильника була пошкоджена, а потім її закріпили клеєм. У результаті з'явився доступ до механізму прибору обліку. Це і дозволило "донарахувати" значну суму, передають Патріоти України.

Про це йдеться в рішенні суду по справі №317/324/24. Так, працівники "Запоріжгазу" під час перевірки лічильника у одного зі споживачів виявили, що пломба державного повірника з відбитками тавр про проходження державної повірки встановлена на з'єднанні лічильного механізму та корпусу механічно пошкоджена (розрізана навпіл). Пломба була зафіксована на посадковому місці за допомогою клею.

"Внаслідок пошкодження пломби верхня частина пломби (з відбитками тавр, що зазначає рік проходження повірки), виймається з посадкового місця, що надає доступ в роботу лічильного механізму. Внаслідок виявлених порушень здійснюється викривлення даних обліку природного газу. Витрата природного газу обліковується з порушенням законодавства. ЗВТ експлуатується з порушенням законодавства. Під час проведення експертизи застосовувалась фото та відео фіксація. Лічильник не придатний до подальшої експлуатації", – йдеться в матеріалах справи.

"Запоріжгаз" всього за три місяця донарахував за газ 148 тис. 502 грн. При розрахунку завжди береться максимальний об'єм газу, який міг спожити клієнт. "Лист разом з актом-розрахунком необлікованого (донарахованого) об`єму (обсягу) природного газу та рахунком на оплату необлікованого (донарахованого) об`єму природного газу відповідач не отримав, конверт повернувся не врученим із відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою", - йдеться в матеріалах.

Суд розглянув позов та зобов'язав українця доплатити за газ 148,5 тис. грн. Крім того, ще 3 тис. грн доведеться заплатити у якості компенсації судового збору. З цим рішенням чиновники "Запоріжгазу" можуть звернутись до виконавчої служби: арештувати майно та рахунки боржника.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...