Українцям платитимуть за купівлю вітчизняних товарів: Що варто знати

Мінекономіки та Mastercard підписали Меморандум про співпрацю - у рамках реалізації політики "Зроблено в Україні". За цією програмою, люди отримуватимуть кешбек за купівлю деяких видів вітчизняної продукції та оплату послуги, передають Патріоти України.

Про підписання меморандуму повідомили у самому міністерстві. Там зазначили: співпраця передбачає підтримку малого та середнього бізнесу – "у тому числі щодо вдосконалення цифрових процесів ведення бізнесу". А крім того:

  • "експертне та технологічне партнерство щодо реалізації програми національного кешбеку на українські товари";
  • підтримку комунікаційних кампаній Мінекономіки для малих та середніх підприємств з метою підвищення їхньої конкурентоспроможності.

"Державна політика "Зроблено в Україні" спрямована на підтримку підприємців, на надання їм можливості розвиватись через різні урядові програми. А також через стимулювання попиту на вітчизняну продукцію й послуги всередині країни та за її межами", – йдеться у повідомленні.

На що українцям дозволять витрачати гроші

Раніше заступниця міністра економіки Надія Бігун повідомила, що анонсована президентом України Володимиром Зеленським програма "Купляй українське" працюватиме за принципом "ковидної тисячі" – коли українці отримували виплату за вакцинацію. Витратити ж гроші можна буде на чітко визначене коло позицій – ті ж товари українських виробників.

"Кешбек нараховуватимуть, коли ти купуєш в роздрібних точках продажу товари "Зроблено в Україні". Кешбек акумулюватиметься на спеціальну картку, ці кошти можна буде витратити на такі ж товари від українських виробників. Так кожен із нас відчуватиме свій конкретний вплив на економіку", – йдеться у повідомленні.

Сам же Зеленський, анонсуючи раніше програму, пояснив, що метою є підтримка українського бізнесу та економіки загалом. "Щоб українські гроші залишилися в Україні та працювали в Україні", – зазначив президент.

При цьому передбачається, що платформа "Зроблено в Україні" включатиме й інші ініціативи. Зокрема:

  • державні гранти, кредити;
  • стимулювання виробництва та попиту;
  • допомога бізнесу на зовнішніх ринках.

Під ковпаком: Держава зможе відстежувати всі транзакції українців, - нардеп

понеділок, 29 квітень 2024, 19:58

Впровадження програми компенсації частини оплати за товари та послуги дозволить Державній податковій службі України відслідковувати транзакції громадян. Народний депутат від фракції "Голос" Ярослав Железняк заявив про це 29 квітня. "Нам вже не вистачає...

Скільки насправді коштує рубль? Економіст пояснив секрет стабільності російської валюти

понеділок, 29 квітень 2024, 19:47

Про курс російського рубля, як про ринковий результат, говорити безглуздо, оскільки у країні-агресорці він регулюється державою. Про це заявив доктор економічних наук, експрофесор Вищої школи економіки в Москві Ігор Ліпсіц в інтерв’ю "Главкому", переда...