Українців закликали не користуватись електрочайниками та звичайними лампочками: У чому причина

Електрочайники, фени, кондиціонери, пральні машини, звичайні лампи розжарювання є найпотужнішими споживачами енергії. Як розповіли в "Укренерго", 1 працюючий електрочайник позбавляє можливості 120 людей заряджати смартфони, передають Патріоти України.

Про це йдеться у повідомленні компанії. Там наголосили: необхідної для одного електрочайника енергії вистачає на роботу 160 LED-ламп (енергоощадних).

"Чимало радощів цивілізації, попри компактні розміри, є досить потужними споживачами електроенергії. Кожен увімкнений у час пік електрочайник, фен, кондиціонер, пральна машина або навіть звичайна лампа розжарювання забирають у сотень інших споживачів можливість узагалі подбати про себе: зарядити телефон або ввімкнути одну лампочку-"економку", – розповіли в "Укренерго".

Там зазначили: увімкнений у час пік (із 6:00 до 9:00 та із 17:00 до 23:00) кондиціонер споживає енергії, якої вистачило б для 227 LED-ламп (на 15Вт), або 170 зарядок смартфона (1 зарядка – 20Вт). А крім того:

  • електрообігрівач споживає енергії, як 167 LED-ламп, або 125 зарядок смартфона;
  • пральна машина – 153 LED-ламп, або 115 зарядок смартфона;
  • лампа розжарювання – 7 LED-ламп, або 5 зарядок смартфона.

"У надважких умовах російських атак української енергетичної інфраструктури диспетчери "Укренерго" роблять все можливе для того, щоб пройти піковий час споживання без введення аварійних відключень. Допомогти їм може кожен із нас – уважне ставлення до того, якими електричними пристроями і коли ми користуємося", – наголосили в "Укренерго".

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...