"Унікальне рішення, адаптоване до наших умов": В Україні випробували новий наземний робот Змій

Українська машина для розмінування Змій успішно завершила повний цикл випробувань і отримала сертифікат відповідності. Вона може працювати в умовах низької та середньої рослинності та здатна знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знімати розтяжки. Про це у середу, 11 вересня, повідомили у Міністерстві економіки України, передають Патріоти України.

Заступник міністра економіки Ігор Безкаравайний зазначив, що це «унікальне рішення, адаптоване до українських умов». Виробники підкреслюють, що Змій — легка і швидка машина, здатна витримати вибух протитанкової міни. Її можна використовувати для розмінування територій, уражених осколковими та фугасними боєприпасами.

Перевагою робота є можливість швидкої заміни пошкоджених під час вибуху комплектуючих, а також відносно низька вартість виробництва. Ціна Змія залежить від комплектації і становить від 14,5 до 20 тисяч доларів, при цьому серійне виробництво може ще більше знизити її, зазначають у Мінекономіки.

Вага робота становить приблизно одну тонну, а його ширина — 1,35 метра. Машина здатна розміновувати до 2,5 гектарів за годину, при цьому оператор може керувати нею на відстані до 2,9 кілометра.

"Унікальне рішення, адаптоване до наших умов": В Україні випробували новий наземний робот Змій

середа, 11 вересень 2024, 21:59

Українська машина для розмінування Змій успішно завершила повний цикл випробувань і отримала сертифікат відповідності. Вона може працювати в умовах низької та середньої рослинності та здатна знищувати протипіхотні та протитанкові міни, а також знімати ...

Дешево більше не буде: Чому українцям продаватимуть популярний продукт за високими цінами

середа, 11 вересень 2024, 18:56

Цінові рекорди у Європі активізують здорожчання вершкового масла в Україні. При чому зростають як експортні, так і внутрішні ціни. І якщо у зовнішній торгівлі невдовзі може статися обвал вартості продукту, то в самій Україні вона продовжуватиме зростат...