В Україні більше не буде банківської таємниці - відомості про рахунки всіх клієнтів розкриють податківцям

В Україні планують запровадити міжнародні стандарти звітності CRS. У зв'язку з цим незабаром банківська таємниця перестане існувати, передають Патріоти України.

Усі банки зобов'яжуть передавати відомості про рахунки клієнтів, зареєстрованих за кордоном. Звітність проводитиметься за рахунками юридичних і фізичних осіб, а також приватних трастів і фондів.Про це повідомила у Facebook директор та засновник LLC Holding company "Golden business group" Марина Дмитрієва.

Для збільшення прозорості та надійності податкової системи планується запровадити міжнародні стандарти звітності CRS. Це спричиняє необхідність автоматизації обміну фінансовою інформацією між країнами-партнерами по CRS.

Для організації такого обміну всі банки щороку надсилатимуть звіти про рахунки, відкриті нерезидентами, до Державної податкової служби України. А податкова служба, у свою чергу, передаватиме звіт до країни реєстрації клієнта, який має рахунки в Україні. Державна податкова служба також отримуватиме подібну звітність від країн-партнерів.

"Взаємно автоматично та щорічно українські податківці отримуватимуть відповідну звітну інформацію від країн-партнерів із CRS", – каже Марина Дмитрієва.

Ці зміни можуть набути чинності вже з 1 січня 2023 року. Але є одна умова – припинення військового стану. Порушення норм звітності CRS обіцяє банкам велетенські штрафи. Сума штрафу може становити від 3 350 до 670 000 грн, що еквівалентно 0,5-100 мінімальним зарплатам, а також може досягти 1% від річного доходу банку-порушника.

В українському уряді наголошують, що впровадження у законодавство країни вимог Стандарту CRS є необхідним заходом для приєднання України до міжнародної системи обміну інформацією. Такий інформаційний обмін підвищить надійність та прозорість України як країни-партнера, а також значно зменшить випадки ухилення від сплати податків

В Україні хочуть запровадити нове маркування товарів у магазинах та в рекламі: Що зміниться

субота, 20 квітень 2024, 12:29

В Україні запропонували маркувати продукцію брендів, які досі не вийшли з російського ринку. У разі, якщо до законодавства внесуть відповідні зміни, маркування таких товарів стане обов'язковим не лише на прилавках магазинів, а й у рекламі, передають П...

В Україні військовим заборонять доступ до казино: Зеленський увів у дію рішення РНБО

субота, 20 квітень 2024, 10:30

Президент Володимир Зелеський увів в дію рішення РНБО щодо "Щодо протидії негативним наслідкам функціонування азартних ігор в мережі інтернет". Про це йдеться в указі президента, передають Патріоти України. Президент підписав Указ №234/2024 "Щодо прот...