В Україні готуються відчутно переписувати курс долара: Чого очікувати за кілька днів

В українських банках очікується суттєва зміна курсу готівкового долара. За прогнозами, наступного тижня (19-25 серпня) його вартість у них перебуватиме в межах 41-42 грн/долар. Увечері ж 15 серпня банки виставили курс на середньому рівні 41,1/41,5 грн (купівля/продаж). Таким чином, не виключається зниження вартості долара у купівлі та зростання у продажу, передають Патріоти України.

Про курсову ситуацію розповів OBOZ.UA начальник департаменту казначейства Глобус Банку Тарас Лєсовий. Він зазначив: в обмінниках очікується такий же коридор – 41-42 грн/долар. Увечері 15 серпня вони виставили курс на середньому рівні 40,88/41,35 грн (купівля/продаж). Таким чином, не виключається зростання курсу як в купівлі, так і в продажу.

Крім того, зазначив банкір, різниця курсів купівлі становитиме 20-30 коп. у банках та 30-50 коп. в обмінниках. Різниця курсів продажів :

  • 10-20 коп. у банках;
  • 30-50 коп. в обмінниках.

Загалом же, наголосив він, у передостанній тиждень серпня вплив на валютний ринок справлятимуть кілька факторів. Серед них:

  • Дотримання балансу між покупцями та продавцями, "а відтак, більш-менш зрозумілі та досить прогнозовані курсові коливання".

"Діятиме режим керованої гнучкості, що допускає можливість збільшення валютних інтервенцій для насичення попиту та встановлення рівноваги", – пояснив Лєсовий.

  • Збереження "векторної" періодичності.

Тобто, після зростання настане етап незначного курсового зниження і навпаки.

  • Незначність щоденних курсових змін.

"Сситуація на валютному ринку в глобальному сенсі не зазнає змін: поступове зростання курсових показників поки що буде ледь помітними і то лише для досить "прискіпливих" і "спостережливих" громадян. Адже діятиме режим "керованої гнучкості" і всі зміни будуть помірними, без надмірних стрибків", – резюмував Лєсовий.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...