В Україні кардинально трансформується ринок праці: До чого готуватись


Ринок праці в Україні кардинально трансформується після демобілізації. Українські захисники, ветерани будуть однією з найчисельніших груп, при цьому на свої попередні місця роботи, як показує практика, вони, найімовірніше, не повернуться, передають Патріоти України.

Як пише видання UBR, Український ветеранський фонд влітку 2023-го опитав 120 українських ветеранів. Виявилося, що лише 10,8% із них планують повернутися на попередні місця роботи. Ринок праці доведеться трансформувати: і держава, і роботодавці мають розробити систему реабілітації ветеранів.

У деяких випадках також доведеться адаптувати робочі місця. Не всі військові через стан здоров'я зможуть виконувати ту роботу, яку робили раніше. Для них потрібно адаптувати робочі місця.

"Ми маємо готуватися до повної зміни ринку праці, адже кількість ветеранів, які повертатимуться з війни, утворює значний пласт робочої сили", – вважає Мілена Метейко з компанії "Сінгента".

Підготовку процесу реінтеграції необхідно розпочинати ще в період мобілізації. Держава має розробити програми, створити умови для того, щоб роботодавцям було вигідно приймати на роботу ветеранів, створювати додаткові робочі місця.

До того ж усім українцям потрібно готуватись до кардинальних змін на ринку праці. Експерти також очікують на значний дефіцит кадрів на ринку праці (який спостерігається вже зараз).

Українцям перерахували пенсії: Ось кому заплатять на тисячі гривень більше

субота, 27 липень 2024, 13:30

Середня пенсія в Україні зросла за останні три місяці приблизно на 73 грн, до 5816 грн. У січні 2024-го українці в середньому отримували 5385 грн. Якщо ж рахувати зміну розміру пенсії за весь час повномасштабної війни, то виплати зросли з 3991 до 5816 ...

Варто знати! Українців через суди змушують заплатити податки за свої старі квартири та будинки - скільки та в якому випадку треба платити

субота, 27 липень 2024, 11:30

В Україні все ще триває термін сплати податків на квартири та будинки (за умови, якщо площа перевищує "норму"). При тому Державна податкова служба продовжує через суди отримувати з боржників податки, які вони не сплатили ще з минулих років, передають П...