В Україні хочуть запровадити ще один вид пенсій: Хто може претендувати на виплати

В Україні, де дуже багато пенсіонерів отримують маленьку пенсію, в уряді хочуть запровадити спеціальні пенсії за особливі заслуги особам, які мають статус борців за незалежність. Про це стало відомо із законопроєкту № 8032, опублікованому на сайті Верховної Ради України, передають Патріоти України.

Профійльний комітет ВРУ рекомендує ухвалити у першому читанні цей законопроєкт, що вносить зміни до закону України «Про пенсії за особливі заслуги перед Україною».

Так, борцям за незалежність пропонують надавати виплати в обсязі 200% прожиткового мінімуму, визначеного для непрацездатних осіб. За розрахунком авторів законопроєкту, на його реалізацію потрібно 12 млн гривень щороку.

«Відповідно до документа, пропонується внесли зміни до ст. 1 закону „Про пенсії за особливі заслуги перед Україною“ та передбачити, що ці пенсії встановлюються українцям, які відповідно до закону „Про правовий статус та вшанування пам’яті борців за незалежність України у XX столітті“ мають статус борців за незалежність України у XX столітті та зазнали репресій за політичними або релігійними мотивами у формі позбавлення волі (ув'язнення) або примусового безпідставного поміщення здорової людини до психіатричного закладу і реабілітовані у встановленому законом порядку», — пояснюють автори.

Така пенсія буде встановлюватися як надбавка до розміру пенсії, на яку має право особа згідно із законом. Виплати становитимуть до 40% від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність.

Пастка закривається: Російська економіка наблизилась до краху ближче, ніж здається, - аналітик

п’ятниця, 17 травень 2024, 8:15

Російська економіка не може вічно уникати кризи, і вона стає все більш вразливою до потрясінь, пише експерт з російської економіки та дослідник Центру аналізу європейської політики Олександр Коляндр. Зазначається, що російська економіка продемонструвал...

Мідь подорожчала до максимуму за два роки. Чому це добрий сигнал світу

п’ятниця, 17 травень 2024, 5:58

Ф’ючерси на мідь на товарній біржі в Нью-Йорку зросли до максимуму з квітня 2022 року – до 5,02 дол за фунт, і до 10 185 дол – на Лондонській біржі металів. Ціни залишаються високими на тлі будівництва центрів обробки даних і подальшої електрифікації с...