В Україні поки не можуть скасувати відключення світла: У ДТЕК заявили про серйозну проблему

У центральних областях України в найближчій перспективі не зможуть відмінити стабілізаційні відключення електроенергії. Окупанти завдали удару по унікальному енергетичному обладнанню. Його неможливо швидко відновити, адже потрібно заново виготовляти, передають Патріоти України.

Тому українцям у цих регіонах доведеться найближчим часом жити у реаліях відключення світла. Про це заявив виконавчий директор ДТЕК Дмитро Сахарук в ефірі телемарафону у понеділок, 14 листопада.

За словами Сахарука, російські загарбники нещодавно нанесли удар ракетою по стратегічному об’єкту енергетичної інфраструктури України. Внаслідок цього постраждало унікальне обладнання, і тепер потрібен тривалий час, щоб його замінити на нове.

Це вже другий обстріл окупантами саме цього об’єкту. Після першого разу усе відремонтували, проте загарбники не заспокоїлися і вдарили туди ще раз. Безпосередньо після удару щодо споживачів довелося застосувати аварійні відключення електроенергії.

Зараз діють стабілізаційні відключення світла. Сахарук наголосив, що, зважаючи на ситуацію, відключення світла за графіками для центральних регіонів – це оптимістичний сценарій.

"Зараз програма максимум – мати графіки, виконувати їх і жити по них. Сподіваємося, що зможемо відремонтувати і наступні елементи", – зазначив виконавчий директор ДТЕК.

За його словами, дотримання стабілізаційних відключень світла за графіками наразі є єдиним виходом, який може витримати енергосистема у такому стані. Тому про відміну стабілізаційних відключень поки що навіть не йдеться.

Останні атаки РФ позбавили Україну 10% електрогенерації: Скільки часу піде на відновлення

п’ятниця, 29 березень 2024, 16:43

Російські удари по енергосистемі України з 20 березня призвели до втрати більше 10% генеруючих потужностей. Відновити генерацію навряд чи вийде до початку наступного опалювального сезону, а найсерйозніші проблеми - з вугільними теплоелектростанціями, п...

Через російські атаки: Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями електроенергії, - експерт

п’ятниця, 29 березень 2024, 15:30

Влітку українці, ймовірно, зіштовхнуться з відключеннями та обмеженнями споживання електроенергії. Про це повідомив директор Центру досліджень енергетики Олександр Харченко під час брифінгу Media Center Ukraine, передають Патріоти України. "На жаль, в ...