В Україні шість доріг можуть стати платними для водіїв

В Україні найближчим часом з'являться шість платних доріг, проекти реалізують протягом 2021-2023 років. Про це повідомляє "Центр транспортних стратегій", передають Патріоти України.

"За нашими оцінками, обсяг капітальних інвестицій, які необхідні для реконструкції цих ділянок, складає 8-10 млрд дол. Це дуже велика програма і таку велику кількість проектів неможливо відразу вивести на ринок, тому програма буде розділена на три етапи. Перший буде включати шість проектів. Другий - сім-дев'ять проектів, третій - вісім-десять", - пояснив старший інвестиційний радник Міжнародної фінансової корпорації (IFC) Олег Кудашев.

За його словами, головна мета, щоб усі проекти першого етапу були підготовлені і реалізовані протягом 2021-2023 рр., другого - 2023-2025 рр., а третього - 2025-2030 рр. "ДПП - це не про платні автодороги, а про "дороги в розстрочку", коли держава залучає приватні інвестиції в будівництво, а інвестор реалізує проект за свої гроші і після здачі дороги в експлуатацію отримує платежі від держави", - прокоментував міністр інфраструктури Владислав Криклій.

Першими шістьма дорогами в рамках програми державно-приватного партнерства стануть:

  • ділянка дороги М-03 від Борисполя до Полтави;
  • частина дороги М-06 від Києва до Рівного;
  • маршрут від Дніпра до Кривого Рогу і Миколаєва (М-04, Н-11);
  • маршрут Ягодин-Ковель-Луцьк (М-07, М-19);
  • маршрут Харків-Дніпро-Запоріжжя (М-29, M-04, M-18);
  • частина дороги М-14 від Херсона до Миколаєва.

Яким буде курс долара в Україні найближчим часом: Фінансовий експерт озвучив прогноз

субота, 27 квітень 2024, 6:58

Найближчим часом в Україні курс долара не зростатиме, зокрема до 50 грн і вище. Проте Нацбанк України намагатиметься повільно привести гривню до 40-41 грн за долар, що наразі обумовлено економічними чинниками. А нинішні курсові коливання насправді не п...

На готівкові платежі введено ліміт: Стало відомо, яку суму дозволяють витрачати в ЄС

субота, 27 квітень 2024, 6:45

В ЄС посилюють боротьбу з відмиванням грошей та фінансуванням тероризму. Так, узгоджений у Європарламенті пакет законів передбачає, зокрема, загальноєвропейський ліміт 10 тис. євро на готівкові платежі. Інакше кажучи, у країнах ЄС обмежили готівкові пл...