В Україні стрімко дешевшає стратегічний продукт: Ось у чому причина

Вартість цибулі в Україні виявилася нижча за ціни 2023 року. Зараз цибуля вартує в середньому на 12% менше, ніж у середині серпня минулого року. Про це пише профільне видання EastFruit, передають Патріоти України.

І все одно, зазначають фахівці, попит на цибулю залишається вкрай низьким. "Сьогодні фермери готові відвантажувати цибулю по 7-13 грн/кг ($0,12-0,22/кг), що в середньому на 17% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня. Зниження ціни аналітики пояснюють великою пропозицією. Більшість виробників прагне збути насамперед некондиційну продукцію. Через погодні умови такої цибулі цього сезону багато", - пишуть експерти EastFruit.

Аграрії зазначають, що вже у вересні 2024-го ситуація із цінами на цибулю зміниться. До цього часу запаси продукту в господарствах істотно скоротяться, і ціни на підуть догори.

"Занадто багато чинників...":Що буде з курсом долара в Україні

неділя, 18 серпень 2024, 13:30

В Україні курс долара у більшості обмінників фінкомпаній та працюючих вихідними відділень банків перебуватиме в межах коридору: прийом від 40,60 до 41,30 гривень та продаж від 41,35 до 41,65 гривень. А курс євро власники обмінників 17−18 серпня виставл...

Українцям масово відмовляють у субсидіях: Що робити, аби все-таки отримати допомогу від держави

неділя, 18 серпень 2024, 13:15

В умовах повномасштабної війни держава продовжує адресно підтримувати тих українців, хто цього потребує - зокрема, надаючи житлові субсидії. При цьому нині в Україні діє спрощений механізм звернення по таку допомогу - без збирання довідок та витрачання...