В уряді зробили заяву про зникнення грошей з банківських карток: Як вберегти свої заощадження

Банківські картки українців можуть будь-якої хвилини стати здобиччю шахраїв. Останнім часом в Україні почастішали випадки зникнення грошей з банківських карток громадян, передають Патріоти України.

Причому, як з'ясовується згодом, цих викрадень можна було уникнути, якби користувачі карт виявили більше пильності.Про те, що як запобігти зникненню грошей з банківських карток, розповіло видання Napensii, посилаючись на прес-службу Мінреінтеграції.

Потрібно запам'ятати кілька простих правил і неухильно їх дотримуватись. А найголовніше – нікому не розголошувати жодних відомостей про свою банківську картку, крім номера самої картки у разі потреби.

Основні правила безпеки, які допоможуть уникнути зникнення грошей із банківської картки

  • PIN-код картки потрібно знати напам'ять. Не варто записувати його ні на паперових, ні на електронних носіях. І тим більше, не зберігайте його в одному гаманці з карткою.
  • Нікому не повідомляйте ні PIN-код, ні CVV2-код своєї карти. Навіть якщо вам телефонують нібито від імені банку або від імені правоохоронних органів. Та й при особистому спілкуванні з кимось ці дані слід тримати при собі.
  • Намагайтеся періодично змінювати PIN-код картки. Однак це не варто робити у вуличному банкоматі, а лише через перевірений банкомат, що знаходиться всередині відділення банку.
  • Встановіть на своїй картці добовий ліміт на зняття грошей. Тоді, навіть якщо ваші дані якимось чином потраплять до шахраїв, багато списати з вашої картки вони не зможуть.
  • Підключіть послугу SMS-інформування про всі операції за вашим картковим рахунком. Тоді вам будуть надходити повідомлення про всі транзакції за вашою карткою, і ви зможете зупинити спробу зняття грошей з картки, заблокувавши її.
  • Не входьте до особистого кабінету банку з чужого мобільного телефону. Найкраще входити тільки зі свого смартфона або свого домашнього комп'ютера.
  • Не залишайте дані своєї картки на сайтах інтернет-магазинів. Тоді їх не зможуть викрасти у разі хакерської атаки.
  • У випадку, якщо картку вами втрачено або кимось викрадено, негайно або самі її заблокуйте, або зателефонуйте до банку, щоб це зробили фахівці.

Шалено злетить? МВФ дав прогноз курсу долара до гривні до 2029 року

четвер, 18 квітень 2024, 9:48

Міжнародний валютний фонд прогнозує незначну девальвацію у 2024 році. Потім курс долара до гривні поступово зростатиме, передають Патріоти України з посиланням на World Economic Outlook (квітень 2024 року). Згідно з розрахунками МВФ, середньорічний кур...

Оце так! Популярна спеція за вартістю наздогнала золото

четвер, 18 квітень 2024, 8:50

Одна з найпопулярніших у світі спецій - шафран - подорожчала до золотого рівня. Ці прянощі цінуються за складність виробництва. До того, ж як пише турецьке видання Haber Turk, вона здебільшого росте у країнах, де в останні десятиліття спотерігаються ко...