Велика Британія готова вперше за 5 років відкрити найбільше сховище газу

Велика Британія може відкрити своє найбільше сховище природного газу, щоб не допустити дефіциту палива взимку, якщо Росія перекриє постачання до Європи. Сховище Rough було закрито ще 2017 року. До цього в нього закачувалося близько 70% усіх "зимових" запасів газу Великої Британії. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

За їхніми даними, влада країни вже веде переговори з компанією-постачальником газу Centrica. "У світлі злочинного вторгнення Росії в Україну розумно розглядати всі можливі варіанти для забезпечення безпеки постачання газу. Включно з зберіганням газу, якщо це буде потрібно", – цитує агентство інформатора з уряду Великої Британії.

У Британії побоюються, що російський "Газпром" може перекрити постачання до Європи. Якщо це станеться несподівано, то британські споживачі також можуть зіткнутися з дефіцитом палива та зростанням цін на електроенергію. Захистити від такого сценарію може наповнення Rough газом. При цьому у майбутньому Rough планують переобладнати для зберігання зеленого водню. "У довгостроковій перспективі ми також вивчаємо варіанти та місця для зберігання екологічно чистої енергії, такий як водень", – наводить агентство заяву представника уряду.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...