Відправляє добровольців на війну з Україною: Китай продав завод російському підсанкційному олігарху

Сьогодні, 24 жовтня, отримала офіційне підтвердження інформація про купівлю російською компанією «Русал» 30% акцій китайської компанії HWNM, що володіє глиноземним заводом, за 1,911 млрд. юанів або приблизно $267 млн. Як пишуть російські ЗМІ, сторони підписали відповідну угоду, передають Патріоти України.

HWNM володіє глиноземним заводом у китайській провінції Хебей річною потужністю 4,8 млн. тонн сировини. Після завершення угоди компанії отримуватимуть вироблений глинозем пропорційно своїм часткам.

Як відомо, «Русал» є найбільшим виробником алюмінію за межами Китаю та єдиним виробником первинного алюмінію в Росії. Найбільший акціонер «Русала» з часткою 56,88% - En+ Group, заснована російським підсанкційним олігархом Олегом Дерипаскою. «Суал партнерс» володіє 25,52% акцій.

«Русал» – один з найбільших в світі виробників первинного алюмінію і глинозему. Компанія забезпечує значне фінансування бюджету РФ. За інформацією порталу «Війна та санкції» виторг компанії за 2021 рік склав 162,6 млрд руб., чистий прибуток – 147,4 млрд рублів.

До слова, компанія російського олігарха Олега Дерипаски «Русал» набирає на роботу добровольців, які майже одразу підписують договір з Міноборони РФ і йдуть на війну проти України. Про це йдеться в розслідуванні російського проєкту «Важливі історії».

«Русал» оформлює охочих у пов'язані з Дерипаскою компанії, наприклад, у приватну охоронну компанію «Руслан», а вже наступного дня співробітник підписує контракт із Міноборони.

Після цього дію трудового договору призупиняють – так у компанії є можливість «платити премії». Виплати від Міноборони – 200 тис. рублів (60 тис. грн), від «Руслана» – 100 тис. рублів (30 тис. грн). У банківській виписці переказ називають «безоплатною виплатою грошових коштів тому, хто проходить військову службу за контрактом».

Торгівля рублем подвоїлась: Стало відомо, як Казахстан допомагає Кремлю обходити санкції

четвер, 26 вересень 2024, 23:40

Через санкції США проти Росії значно зросли обсяги торгівлі юанем і рублем у Казахстані, оскільки російські банки використовують казахські фінансові ринки для валютних операцій з Китаєм. Обсяги торгівлі юанем і рублем подвоїлися, а Казахстан стає важли...

Поки інші ледь зводять кінці з кінцями: Зарплати чиновників в Україні перевищили 55 тис. грн - хто отримує найбільше

четвер, 26 вересень 2024, 22:25

У серпні 2024 року середня зарплата в держустановах зросла на 44,6% і перевищила 55 тисяч гривень, причому керівники стратегічних установ, таких як НКРЕКП (Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг)...