Віялові відключення світла в Україні: У Зеленського заявили про підготовку "зрозумілого" графіка

У Україні незабаром повинен з'явитися "більш зрозумілий для споживачів" графік віялових відключень електроенергії. Влада має намір звернути особливу увагу на потреби підприємств критичної інфраструктури і оборони. Про це заявив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко, передають Патріоти України.

У своєму Telegram-каналі він розповів про те, що керівництво держави працює над тим, щоб графік відключення світла став більш зрозумілим для споживачів.

"Працюємо над удосконаленням графіка відключення електроенергії. Такий графік повинен стати більш зрозумілим для споживачів, головне створювати якомога менше дискомфорту, наскільки це можливо за сьогоднішніх обставин", - сказав чиновник. Також Кирило Тимошенко підкреслив, що влада має намір особливо враховувати потреби в електроенергії підприємств критичної інфраструктури та оборонного комплексу.

Планові відключення світла в Україні

Заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко раніше заявляв, що Україні слід готуватися до відключень електрики, водопостачання та опалення. Країна-агресорка Росія завдає ударів по критичній інфраструктурі держави.

"У нас наразі критична ситуація по всій країні. У нас залежить один регіон від іншого... Тому потрібно готуватися до того, що як електроенергію, так і водопостачання або теплопостачання (можуть відключати, - ред.)", - пояснив ситуацію Тимошенко. В Укренерго розповіли про те, що українці прислухалися до прохань економити електроенергію, але не у всіх областях.

В Україні одночасно високий рівень безробіття та дефіцит працівників: Гетманцев оцінив вплив мобілізації на ринок праці

п’ятниця, 26 квітень 2024, 16:30

Мобілізація є одним із факторів, що призводить до дефіциту кадрів на українському ринку праці, що посилюється високим рівнем безробіття в країні. Проте цю проблему можна вирішити - зокрема, шляхом впровадження заходів з поліпшення системи бронювання та...

Закрутять гайки: США можуть оштрафувати Росію за відмову від долара, під прицілом й інші країни. - Bloomberg

п’ятниця, 26 квітень 2024, 15:39

У разі обрання президентом США наприкінці 2024 року Дональд Трамп може запровадити штрафні санкції для країн, які відмовляються від долара. Зокрема для Росії. Можливі дії передбачають, зокрема, експортний контроль та збори за маніпулювання валютою. Про...