Все одно дешевшим буде: У Коломойського пропонують не відмовлятися від імпорту російських енергоресурсів, обклавши їх соціальним митом

Крило "неолігарха" в монобільшості та союзній групі нардепів всіляко протедії поновленню мораторію на поставки енергоносіїв з держави-агресора

Комітет з питань енергетики та житлово-комунальних послуг пропонує запровадити єдине спеціальне мито 4-5% на імпорт всіх енергетичних ресурсів з Росії. Про це йдеться у зверненні голови Комітету Андрія Геруса, повідомляють Патріоти України з посиланням на "Европейську Правду".

Зокрема, спецмито на рівні 4-5% пропонується запровадити на імпорт дизельного пального, бензину, скрапленого газу, електроенергії, вугілля (марки Г, А, П).

"Кошти, додатково отримані до бюджету, можна буде спрямувати на покращення обороноздатності держави та на проєкти, пов’язані із посиленням енергетичної безпеки України", - йдеться у листі.

Нагадаємо, 31 грудня закінчується дія спецмита у розмірі 4% на трубопровідне дизпальне, 3% для скрапленого газу; 65% на вугілля марки Г походженням з РФ.

Як наголошується, за період 2019-2021 років до бюджету надійшло понад 1,5 млрд грн, які були зібрані як спецмито на скраплений газ та дизпальне з Росії.

Звернення направлено на ім’я прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, секретаря РНБО Олексія Данілова, міністра економіки Юлії Свириденко, міністра фінансів Сергія Марченка, голови Міненерго Германа Галущенка, керівника НКРЕ Валерія Тарасюка та голови АМКУ Ольги Піщанської.

У Міненерго відповіли, чи розглядають питання підвищення тарифів на електроенергію для населення

четвер, 28 березень 2024, 16:30

Міністерство енергетики України зараз не розглядає питання підвищення тарифів на електроенергію для населення. Про це 27 березня міністр енергетики Герман Галущенко заявив в ефірі національного телемарафону, фрагмент якого в Telegram опублікувала пресс...

Удар від Ердогана: Торгівля між Туреччиною та Росією застрягла на мертвій точці

четвер, 28 березень 2024, 15:42

Турецькі банки продовжують відхиляти платежі з Росії, через що експортери не можуть отримати оплати за вже експортовані Росії товари. І проблема уже сягає «мертвої точки і загрозливих масштабів». Про це пише турецька газета Dünya, передають Патріоти Ук...