Вийде на новий рівень: Банкір спрогнозував, як може зрости курс долара у вересні в Україні

Вересень може стати кульмінаційним у процесі курсоутворення 2024 року. Курс долара на готівковому ринку може перевищити рівень 42 гривні. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, передають Патріоти України.

"Звісно, курсові показники зміняться. Однак це станеться в парадигмі "керованої гнучкості", тобто вони не будуть аж надто різкими. Тобто курсового "бліцкригу годі чекати", - сказав Лєсовий.

Як зазначив банкір, саме у вересні інфляція активно позначиться на споживчих цінах (це прогнозують, як економісти, так і урядовці). "Варто нагадати, що саме у другому півріччі прискорення інфляції складе до 6%, а сумарно за 2024 рік інфляція складе до 8,5%", - додав він.

За його словами, з високою долею вірогідності можна очікувати, що за підсумками вересня офіційний курс долара перебуватиме в межах 41,3-41,8 грн/долар, а коридор валютних змін буде на рівні 41,2-42 грн/долар на міжбанку та 41,2-42,2 грн/долар на готівковому ринку.

Банкір припускає, що станом на 1 вересня офіційний курс застигне в межах 41,4-41,6 грн/долар. Тобто девальвація гривні, порівняно з курсовими показниками 1 серпня (офіційний курс був на рівні 41 грн/долар) може скласти до 1,4%.

Уряд зобов’язав подавати інформацію про домашніх працівників до податкової: Що це означає

вівторок, 27 серпень 2024, 17:50

Кабінет міністрів змінив порядок повідомлення Державній податковій службі про прийняття працівника на роботу/укладення гіг-контракту, передають Патріоти України з посиланням постанову від 23 серпня 2024 р. № 967. Згідно з документом, повідомлення про ...

Вийде на новий рівень: Банкір спрогнозував, як може зрости курс долара у вересні в Україні

вівторок, 27 серпень 2024, 15:38

Вересень може стати кульмінаційним у процесі курсоутворення 2024 року. Курс долара на готівковому ринку може перевищити рівень 42 гривні. Про це в коментарі РБК-Україна сказав Тарас Лєсовий, начальник департаменту казначейства Глобус Банку, передають П...