Вимагає звільнити без двотижневого відтермінування: Провідний економіст другого уряду Зеленського подала у відставку

Перший заступник міністра енергетики Ольга Буславець подала у відставку. Про це урядовець написала на своїй сторінці в Facebook, зазначають Патріоти України.

Зазначається, що Буславець вже написала заяву про звільнення і при цьому навіть опублікувала її.

Вона просить звільнити її з посади з завтрашнього дня, тобто, з 22 грудня. У той же час Буславець сказала, що поки не буде давати ніяких коментарів про причини такого свого вчинку, або ж про подальші свої плани.

Раніше Національне антикорупційне бюро у рамках справи "Роттердам+" опублікувало фрагмент перехопленої у березні-квітні розмови топменеджера компанії ДТЕК олігарха Ріната Ахметова та іноземної особи про жінку-кандидатку на посаду очільника Міненерго. Згодом на посаду т.в.о. призначили Ольгу Буславець.

Топ-менеджер ніби-то говорить, що "є кандидат, жінка, з якою у нас добрі відносини... якщо за неї проголосують - це достатньо полегшить наше життя", "вона - моя остання надія", "нам потрібен хтось, хто може консолідувати все це, потоки та різних людей в секторі".

Слідство зафіксувало факти, які можуть свідчити про вплив групи компаній — ініціатора запровадження "Роттердам+" — на кадрові призначення у владі. Наслідком чого стала кардинальна зміна позиції профільного міністерства у питанні відшкодування збитків, завданих державі через дію формули.

Формулою впродовж 2016-17 років завдано щонайменше 18,87 млрд грн збитків.

У 2015 році представники групи приватних теплогенеруючих компаній почали тиснути на керівництво НКРЕКП, аби воно включило до тарифу (ціни) на електроенергію, що виробляли ТЕС цієї групи, видатки, які насправді не здійснювалися. А саме — витрати на доставку та перевалку вітчизняного енергетичного вугілля в Україну з портів у Європі задля погашення власних кредитів групи коштом споживачів.


Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...

Частині українців можуть списати борги за газ: Ось що потрібно зробити

п’ятниця, 3 травень 2024, 11:28

У наші нелегкі воєнні часи нерідко виникають ситуації, коли люди виїжджають за кордон чи в іншу область. Або ж залишаються вдома, але мають іншу нерухомість, яка стоять пусткою, передають Патріоти України. Виявляється в подібних випадках українці мож...