З 1 серпня деякі українці можуть втратити субсидію: Ось як зміниться розмір виплат

З 1 серпня 2024 року українцям автоматично перерахують субсидії на неопалювальний сезон у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію. Окремі категорії громадян мають звернутися до Пенсійного фонду (ПФУ) з новою заявою та декларацією про доходи для отримання субсидії, передають Патріоти України.

OBOZ.UA розібрався як зміниться розмір субсидій з 1 серпня та кому треба звернутись за її продовженням. У серпні 2024 року українці отримуватимуть житлову субсидію на неопалювальний сезон.

Більшість отримувачів субсидій отримають їх автоматично, за умови, що не змінилися дані про майновий стан або склад домогосподарств. Це означає, що додатково звертатися нікуди не потрібно. Пенсійний фонд на основі наявних даних перерахує розмір субсидії, на яку родина або домогосподарство має право.

Є певні категорії, які повинні звернутися до Пенсійного фонду з заявою та декларацією про доходи та витрати для отримання субсидії. Це:

  • заявник або член домогосподарства орендує житлове приміщення, за яке сплачує житлово-комунальні послуги;
  • у складі домогосподарства є внутрішньо переміщені особи;
  • кількість фактично проживаючих зареєстрованих осіб у домогосподарстві менша, ніж кількість зареєстрованих;
  • домогосподарство претендує на призначення субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • особи, які мають право на виплату, але в опалювальний сезон субсидію було призначено в розмірі 0 грн.

У зв’язку із завершенням періоду дії окремого порядку виплати субсидій та пільг, визначеного постановою Кабінету Міністрів України від 07.03.2022 № 215, одержувачі субсидій та пільг, які проживали на тимчасово окупованих територіях або територіях активних бойових дій, мали звернутися до органу Пенсійного фонду з відповідною заявою та документами.

З 1 червня в Україні був підвищений тариф на електроенергію до 4,32 гривні за кіловат. У зв’язку з цим Пенсійний фонд здійснив перерахунок субсидій на оплату послуг ЖКГ. Більшості споживачів, які раніше оформили субсидії, їх розмір перерахують автоматично.

З 1 серпня деякі українці можуть втратити субсидію: Ось як зміниться розмір виплат

неділя, 28 липень 2024, 14:15

З 1 серпня 2024 року українцям автоматично перерахують субсидії на неопалювальний сезон у зв'язку з підвищенням тарифів на електроенергію. Окремі категорії громадян мають звернутися до Пенсійного фонду (ПФУ) з новою заявою та декларацією про доходи для...

Українці можуть купити страховий стаж для отримання більшої пенсії: Що треба знати

неділя, 28 липень 2024, 11:24

Українцям доступний інструмент купівлі страхового стажу. Це допоможе отримувати вищу пенсію у майбутньому. На сайті Пенсійного фонду є простий інструмент, який дозволяє це зробити всього за кілька кроків, передають Патріоти України. Відповідно до даних...