З 1 січня знижено розмір допомоги безробітним: На які суми можуть розраховувати українці

В Україні змінили розмір допомоги, яку виплачують безробітним. З 1 січня обсяг допомоги значно знизили. Стало відомо, на які суми можуть розраховувати громадяни, передають Патріоти України.

У Київському міському центрі зайнятості повідомили, що зменшення розміру виплат передбачено змінами до закону "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття", ухвалених Верховною Радою минулого року.

Так, з 1 січня мінімальна допомога з безробіття становить 1000 грн, а не 1800 грн, як було раніше. Її одержують безробітні українці зі стажем менше ніж 7 місяців протягом останнього року.

Максимальний розмір допомоги з безробіття з 1 січня 2023 року становитиме 6700 грн. Саме такою в Україні є мінімальна зарплата. Раніше людям виплачували 150% від "мінімалки". Допомога з безробіття нараховують з першого дня після надання статусу безробітного.

При цьому українці зможуть отримувати допомогу з безробіття не більше ніж 90 календарних днів. Особи передпенсійного віку (за наявності необхідного для призначення пенсії за віком страхового стажу та за рік до досягнення відповідного віку) можуть розраховувати на виплати протягом 360 календарних днів.

Нагадаємо, що наприкінці 2022 року в Україні зареєстрували історичний мінімум безробітних. Станом на 26 грудня їх була всього 191 тисяча осіб

Шалено злетить? Яким буде курс долара наприкінці 2024 року - прогноз експертів

вівторок, 23 квітень 2024, 18:44

За прогнозами експертів, середнє значення курсу у 2024 році становитиме 40,33 грн/долар. Наприкінці року курс зросте до 41,67 грн/долар, передають Патріоти України з посиланням на консенсус-прогноз за квітень 2024 року експертів та чиновників, оприлюдн...

"Поставки зброї можуть лише затягнути війну": Сіярто розкритикував допомогу Україні й заступився за Росію

вівторок, 23 квітень 2024, 14:49

Ситуація на полі бою стала критичною для України, вона перебуває "у дедалі більш невигідному становищі". Водночас Брюссель реагує на це новими постачаннями зброї, що "не наближає нас до миру", а навпаки – "готує до світової війни", передають Патріоти ...