З архіву ПУ. Поки Путін знову не нагадив: Польща терміново будує установку для осушення газу

Польща завершує побудову першої у країні установки для осушення газу на тлі побоювань, що росіяни можуть навмисне зіпсувати якість блакитного палива, повідомляють Патріоти України 24 листопада 2019 року з посиланням на "Польське радіо".

За словами президента Польської нафтогазової компанії (PGNiG) Пьотра Возняка, Польща готова до можливих перешкод із постачанням газу з Росії. В ефірі телеканалу TVP Info Возняк запевнив, що у зв'язку з цим у польських газосховищах накопичено відповідні запаси природного газу.

Він також повідомив, що у Польщі завершується побудова установки для осушення газу.

"Польща готується до подібної ситуації, як у 2016 році, коли росіяни впустили воду до газу, зробивши його непридатним. У нас у Польщі досі не було такої установки, найближча така установка для осушення газу — у Німеччині", - сказав Возняк.

Він додав, що цю інвестицію мають завершити у середині грудня.

Глава PGNiG нагадав, що 1 січня 2020 року завершується договір на транзит газу між Україною та Росією, що означає припиненням транспортування блакитного палива Україною. Потім у травні закінчується теж договір на транзит Польщею газопроводом "Ямал-Європа".

Возняк також запевнив, що вже у новому році компанія PGNiG має багато замовлень на прийняття скрапленого природного газу.

Найбільший морський перевізник світу вирішив ліквідувати свій бізнес у Росії

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:32

Данська логістична компанія A.P. Moller-Maersk Group відновила процедуру ліквідації своєї російської дочірньої компанії ТОВ «Maersk». Про це пише російський ресурс РБК, передають Патріоти України. У 2022 році, після початку російського вторгнення в Укр...

Зростання цін в Україні прискориться: Нацбанк оновив прогноз з інфляції

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:45

Темпи зростання споживчих цін в Україні впали до 3,2% р/р у березні, що суттєво нижче прогнозу НБУ. Інфляція прискориться вже найближчим часом, передають Патріоти України з посиланням на "Інфляційний звіт" Національного банку України (квітень 2024 року...