Завищені платіжки за світло: Українцям пояснили, чому в квитанціях можуть з’являтися "фантастичні" показники

Українці часто дивуються цифрам, які з'являються в платіжках за електрику: начебто користувалися електроприладами як завжди, а платити вимагають набагато більше. Енергетики зазвичай все пояснюють неуважністю споживачів, які приймають "пропоновану плату" за фактичну, передають Патріоти України.

Тепер же у них з'явилась більш «реалістичне» пояснення — «нарахування по середньому». Виявляється, для того, щоб не отримувати платіжки з «фантастичними» показниками, потрібно правильно подавати актуальні показники, у «правильний» час.

Проблем у платіжках не буде, якщо передавати інформацію у два останні календарні дні місяця та три дні наступного. Якщо зробити це раніше чи пізніше — готуйтеся до неприємних сюрпризів.

«Наприклад, треба подати показання за травень, у якому 31 день. Клієнт подав показання 15 травня. Оператор системи розподілу знає, скільки спожито за 15 днів, а по решті днів травня — тобто 16 — оператор показань не має. Тому цей період для клієнта розрахують за середнім споживанням», — розповіли у YASNO.

Бувають випадки, коли споживач забуває передати показники лічильника та отримує платіжку, розраховану за середнім споживанням. У такому разі слід заплатити за світло за лічильником, а наступного місяця своєчасно передати актуальні дані, на підставі яких постачальник зробить перерахунок. Тобто, ідеальним варіантом буде, коли подавати показники 1-го числа кожного місяця. Цікаво, що тоді скажуть енергетики.

Безробітні українці отримають по $500: Стало відомо, кому дадуть гроші

субота, 18 травень 2024, 17:27

Безробітні мешканці Дніпропетровщини, Миколаївщини, Херсонщини та Запорізької області мають змогу пройти професійні курси за грантові кошти. На підвищення кваліфікації чи здобуття нових професійних навичок вони можуть отримати $500, тобто майже 20 тис....

У Польщі змінюють виплати для біженців - ось що потрібно знати українцям

субота, 18 травень 2024, 8:30

Українським біженцям у Польщі - приготуватися. Місцевий уряд планує серйозні зміни, зокрема скасування деяких популярних виплат. Які пільги поляки хочуть прибрати, а які залишаться? А також про те, як різні країни Європи борються за українських біженці...