"Збирання "турецького світу" на ниві здихаючої недоімперії: Ердоган закликав створити маршрут для експорту туркменського газу до Європи в обхід Росії

"Султан" лізе в "горОд", котрий москва все ще вважає своїм

Туреччина готова до співпраці з Туркменістаном для розблокування постачання туркменського газу до Європи. Про це президент Туреччини Реджеп Тайіп Ердоган заявив, звертаючись до учасників тристороннього саміту Туреччина-Туркменістан-Азербайджан, повідомляє інформагентство Anadolu.

"Необхідно вже розпочати роботу з постачання туркменського газу на західні ринки", – сказав Ердоган.

Він додав, що Туреччина також готова до співпраці з Туркменістаном та Азербайджаном у розробці нафтогазового родовища "Достлуг" у Каспійському морі.

Крім того, Анкара готова обговорювати з Туркменістаном та Азербайджаном тему імпорту електроенергії до Туреччини.

Раніше Bloomberg із посиланням на турецьких чиновників повідомляв, що Ердоган 14 грудня обговорить з президентами Туркменістану та Азербайджану можливість експорту туркменського газу через територію Туреччини до Європи. За даними агентства, ідея полягає у тому, щоб транспортувати газ із Туркменістану через Каспійське море танкерами до Азербайджану, а звідти Південним газовим коридором до Туреччини та Європи.

Раніше вже велися дискусії щодо альтернативних маршрутів поставок туркменського газу в обхід Росії, але безуспішно. Азербайджан уже експортує газ до Європи, тоді як величезні ресурси Туркменістану в основному залишаються невикористаними. Відповідно до даних статистичного огляду BP, третина газу, який зараз видобувається в Туркменістані, експортується до Китаю. Решта йде на внутрішні потреби або до Росії.

Доведені запаси туркменського газу становлять 13,6 трлн кубометрів на кінець 2020 року. Це приблизно третина від російських запасів.

Зазначимо, що до 2006 року газ із Туркменістану імпортувала Україна, однак маршрут його постачання повністю залежав від Росії.

Так дешево як московські друзі ніхто Братиславі та Будапешту не продасть: Фіцо вмовляє Шмигаля відновити транспортуванн російської нафти до Словаччини, запропонувавши "цікаві варіанти"

субота, 27 липень 2024, 0:12

Прем’єр Словаччини Роберт Фіцо поговорив телефоном з українським колегою Денисом Шмигалем і запропонував "технічне рішення" для відновлення транзиту нафти російського "Лукойлу" через Україну, зазначають Патріоти України. . Про це повідомляє пресслужба...

Такого ще не було! Польща фіксує радикальні зміни на ринку праці

п’ятниця, 26 липень 2024, 22:30

У Польщі кількість безробітних упала до мінімуму 1990 року. Про це пише Wpost, посилаючись на дані Центрального статистичного управління (GUS), передають Патріоти України. Так, у Польщі значно скоротився рівень безробіття. Так мало людей без роботи, як...