Злощасний контейнеровоз, котрий сів на мілину, заблокувавши Суецький канал, таки зсунули з місця

"У Суецькому каналі вдалося зрушити контейнеровоз, робляться спроби остаточно зняти його з мілини", - йдеться в повідомленні ізраїльської газети The Jerusalem Post, зазначають Патріоти України.

Голова Управління Суецького каналу Усама Рабіе сподівається, що не доведеться знімати з судна контейнери. Але сильні припливи та вітри ускладнюють зусилля щодо його звільнення.

ВМС США заявили про готовність направити допомогу, якщо Каїр про це попросить. Кожна година блокування каналу коштує $400 млн.

У суботу глава Управління Суецького каналу Усама Рабіє розповів, що кількість суден, які очікують проходу, досягла 321. Чиновник компанії запевнив, що влада надає всю необхідну логістичну допомогу.

У роботах з деблокади беруть участь потужні буксири, а також судна з дренажним обладнанням. Витягнуто вже 20 тисяч тонн ґрунту, із самого контейнеровоза за борт спущено 9 тисяч тонн баластної води. Ззгідно з даними сайту зі стеження за морськими перевезеннями MarineTraffic, у зв'язку з ситуацією в Суецькому каналі деякі судна вже пішли в обхід Африки.

Нагадаємо 24 березня судно довжиною 400 метрів сіло на мілину та заблокувало рух одним із найбільш завантажених транспортних шляхів у світі – Суецьким каналом, його відхилило від курсу сильним вітром.

Німеччина припиняє фінансову допомогу для українських біженців: Стало відомо, кому саме, чому і як

п’ятниця, 19 квітень 2024, 11:28

Уряд Німеччини, зіткнувшись із великою кількістю українських біженців, які відмовляються від пропозицій щодо працевлаштування, розглядає можливість припинення фінансової підтримки для цієї групи осіб. Згідно з останніми даними, 77% українських біженців...

"Вирішується доля війни": Туск закликав польських фермерів зупинити блокаду кордону України

п’ятниця, 19 квітень 2024, 9:48

Прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск закликав польських фермерів припинити блокування кордону з Україною. Слова Туска після саміту Європейської ради в Брюсселі наводить "Польське радіо", передають Патріоти України. Глава уряду Польщі розповів, що Украї...