Зможе підняти до 455 кг: У США показали великий вантажний безпілотник

Безпілотник буде розрахований на польоти на відстань до 1,9 тисячі кілометрів на швидкості до 370 кілометрів.

Американська компанія Sabrewing Aircraft провела викочування перспективного вантажного безпілотного літального апарату великої тривалості польоту Rhaegal-A. Як пише Aviation Week, викочування було проведено в рамках програми ВВС США Agility Prime, яка передбачає запозичення технологій електричних аеротаксі і гібридних літальних апаратів з вертикальними зльотом і посадкою. Випробування вантажного безпілотника планується розпочати найближчим часом, повідомляють Патріоти України.

Церемонія викочування безпілотного апарату була проведена в віртуальному режимі - вона транслювалася всім, зацікавленим у проекті особам. У такому вигляді церемонія була проведена через обмеження, введені на час пандемії коронавіруса. Згідно з планами розробників, найближчим часом розпочнуться наземні випробування перспективного безпілотника, а ближче до кінця року він здійснить перший політ. В 2021 році Sabrewing Aircraft планує отримати сертифікат типу на Rhaegal від Європейського агентства авіаційної безпеки, а у 2022-му - від Федерального управління цивільної авіації США.
Розробка Rhaegal ведеться з 2018 року. Rhaegal-A є в половину зменшений прототип вантажного безпілотника. Повнорозмірний апарат буде мати в довжину 8,6 метра і розмах крила 10 метрів. Апарат отримає чотири електровентилятори. Вони будуть встановлені по два в носовій і хвостовій частинах безпілотника. За живлення електромоторів і бортового обладнання буде відповідати генератор потужністю 2,5 мегавата на основі двох турбовальних двигунів Ardiden 3. Такі, наприклад, ставляться на російські багатоцільові вертольоти Ка-62.
Згідно з проектом, вантажний безпілотник зможе перевозити вантажі масою до 363 кілограмів за умови вертикальних зльоту і посадки і до 455 кілограмів за умови укороченого зльоту і вертикальної посадки. Безпілотник буде розрахований на польоти на відстань до 1,9 тисячі кілометрів на швидкості до 370 кілометрів. Інші подробиці про безпілотник не уточнюються.

Доходи суттєво зросли: Які зарплати отримували українські нардепи у 2023-му

середа, 8 травень 2024, 22:16

За другий рік повномасштабної війни Російської Федерації проти України зарплати більшості народних депутатів значно збільшилися. Середня зарплата нардепів у 2023 році зросла майже на 36% і становила приблизно 638 тисяч гривень. За інформацією YouContro...

Попит падає: Європейці відмовляються від споживання м'яса - дані дослідження

середа, 8 травень 2024, 18:54

Споживання м'яса поступово, але вірно падає у Європі. У 2023 році в країнах ЄС на душу населення припало в середньому 64,2 кг м'яса. Але між окремими державами-членами ЄС є великі відмінності. Про це пише ISN з посиланням на дані Agrarmarkt Information...