18 вересня - яке церковне свято, чому потрібно збирати ягоду і не можна пустословити

Яке завтра свято в церковному календарі і кому моляться віряни - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України

Завтра, 18 вересня, в православному календарі день пам’яті мучениці Аріадни. Жила вона в II столітті, була рабинею у родині язичника. Якось правитель влаштував язичницьке свято на честь народження у нього сина. Аріадну змусили прийти на торжество. Але дівчина була справжньою християнкою і відмовилася поклонятися ідолам. За це її піддали різним мукам. А коли Аріадну випустили з темниці, вона втекла в пустелю, де померла.

Церковне свято 18 вересня — день пам'яті преподобного Євменія

Святий Євменій відзначається як аскет і монах, який жив у V столітті. Ім'я "Євменій" походить від грецького ім'я "Eumenios," що означає "добре вихований" або "привітний". Євменій служив своєму богу і практикував аскетизм, віддаючи перевагу простому життю та молитві.

Цей день призначений для вшанування пам'яті і подяки святому Євменію за його благочестиве життя та покликання до духовності.

Прикмети 18 вересня

  • Журавлі полетіли у вирій цього дня — на Покрову можна чекати сильного похолодання, заморозків.
  • Вже не видно журавлів — до початку листопада ще зима не прийде.
  • Високо стоїть трава — взимку буде багато снігу.

Що завтра не можна робити

Здавна вірили, що цей день, Аріадни Шипшинниці, як його називали в народі, не можна пустословити і хвалитися. Тому, коли молилися святим, ніколи не просили багатства чи матеріальних благ. Якщо все ж переступити через заборону, то можна залишитися без того, що вже є. Намагалися не залишати маленьких дітей насамоті, вірили, що злі духи можуть їх налякати.

Що можна робити завтра

Згідно з назвою народного свята цього дня селяни відправлялися збирати шипшину. Обов'язково робили це з позитивними думками, адже вірили, якщо збирати ягоду і думати про хороше, вона отримає цілющі властивості. Намагалися робити якомого більше добрих справ, але не виставляти їх напоказ. Традиційно віряни молилися мучениці Аріадні, щоб вона подарувала благополуччя в сім'ї та здоров'я.

Тягне перекусити перед сном? Не обов'язково страждати, випробовуючи силу волі. Кілька цікавих варіантів, що не додадуть зайвої ваги вашому тілу та шлунку

понеділок, 20 травень 2024, 5:40

Як задовольнити нічний голод, не наражаючись на порушення сну і додаткові проблеми з обміном речовин. . Це досить складне питання, але існують прийнятні варіанти відповіді на нього. . Для людей, що мають проблеми з травленням, наприклад, шлунково-стр...

Психологічний тест: Виберіть сукню - і дізнайтеся, що про вас думають

неділя, 19 травень 2024, 21:07

Деталі. Бажано уявити, ніби ви поспішаєте на урочистий захід і вам терміново потрібно зібрати модний аутфіт із запропонованих варіантів. Уважно подивіться на кожну з чотирьох суконь на зображенні нижче, але не фокусуйтеся надто довго — намагайтеся вибр...