Недосвідчені кулінари, які не знають хитрощів, можуть витратити на варіння буряків 3-4 години. Досвідчені кухарі роблять це за 50 хвилин, а деяким вистачає й півгодини. Можна кидати буряки в киплячу воду, так процес буде швидше, але є більш ефективний спосіб, передають Патріоти України.
У окропі коренеплід варять 30 хв. Потім воду зливають, а потім поміщають овоч у холодну воду. Температурний перепад призведе до готовності овочів. У холодній воді буряки потрібно потримати 15-20 хв. Ще швидше приготувати овоч можна, якщо поставити каструлю з буряком на сильний вогонь. Накривати її кришкою не треба.
Води при цьому має бути багато – на 8 см вище за коренеплоди. Через 15 хвилин. після варіння в киплячій воді буряки кладуть у крижану воду на 5-10 хв. У сумі йде близько півгодини на варіння коренеплоду.
Крім того, деякі кулінари кладуть у каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Вони пояснили, що цей продукт дозволяє варити овоч без поширення специфічного запаху, який кухарям не до вподоби.
Щоб схуднути без ефекту йо-йо, ключовим є контроль калорій - але не шляхом голодування, а через здоровий підхід до харчування, руху та способу життя. Основна ідея - створити дефіцит калорій, коли організм витрачає більше енергії, ніж отримує з їжі, пер...
Зростання тарифів на газ, електроенергію та воду змушує українців шукати способи економії. Експерти діляться перевіреними методами, які допоможуть зменшити витрати без шкоди для комфорту, передають Патріоти України. ТОП порад, як зекономити на комуналц...