30 хвилин замість 3 годин! Як прискорити варіння буряків

Недосвідчені кулінари, які не знають хитрощів, можуть витратити на варіння буряків 3-4 години. Досвідчені кухарі роблять це за 50 хвилин, а деяким вистачає й півгодини. Можна кидати буряки в киплячу воду, так процес буде швидше, але є більш ефективний спосіб, передають Патріоти України.

Як прискорити варіння буряків

У окропі коренеплід варять 30 хв. Потім воду зливають, а потім поміщають овоч у холодну воду. Температурний перепад призведе до готовності овочів. У холодній воді буряки потрібно потримати 15-20 хв. Ще швидше приготувати овоч можна, якщо поставити каструлю з буряком на сильний вогонь. Накривати її кришкою не треба.

Води при цьому має бути багато – на 8 см вище за коренеплоди. Через 15 хвилин. після варіння в киплячій воді буряки кладуть у крижану воду на 5-10 хв. У сумі йде близько півгодини на варіння коренеплоду.

Крім того, деякі кулінари кладуть у каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Вони пояснили, що цей продукт дозволяє варити овоч без поширення специфічного запаху, який кухарям не до вподоби.

"Золоті правила"! Як зберегти фрукти та овочі свіжими якомога довше

п’ятниця, 26 липень 2024, 23:00

Досі відвідуєте продуктові магазини частіше, ніж хотілося, тому що овочі і фрукти у вашому холодильнику псуються надто швидко? Тоді дочитайте до кінця, передають Патріоти України. Фудблогерка Емі Кросс у своєму Instagram поділилась чудовим лайфхаком зі...

Забудете про проблему! Як за дві хвилини позбутися неприємного запаху в холодильнику

п’ятниця, 26 липень 2024, 19:55

Якщо скористатися такими підручними засобами, вам не доведеться мити холодильник, неприємний запах зникне, як і не було, передають Патріоти України. Наразі літо, а світло вимикають настільки часто, що продукти в холодильнику псуються дуже швидко. І щоб...