30 хвилин замість 3 годин! Як прискорити варіння буряків

Недосвідчені кулінари, які не знають хитрощів, можуть витратити на варіння буряків 3-4 години. Досвідчені кухарі роблять це за 50 хвилин, а деяким вистачає й півгодини. Можна кидати буряки в киплячу воду, так процес буде швидше, але є більш ефективний спосіб, передають Патріоти України.

Як прискорити варіння буряків

У окропі коренеплід варять 30 хв. Потім воду зливають, а потім поміщають овоч у холодну воду. Температурний перепад призведе до готовності овочів. У холодній воді буряки потрібно потримати 15-20 хв. Ще швидше приготувати овоч можна, якщо поставити каструлю з буряком на сильний вогонь. Накривати її кришкою не треба.

Води при цьому має бути багато – на 8 см вище за коренеплоди. Через 15 хвилин. після варіння в киплячій воді буряки кладуть у крижану воду на 5-10 хв. У сумі йде близько півгодини на варіння коренеплоду.

Крім того, деякі кулінари кладуть у каструлю з буряком шматочок чорного хліба. Вони пояснили, що цей продукт дозволяє варити овоч без поширення специфічного запаху, який кухарям не до вподоби.

Як замаринувати скумбрію в домашніх умовах - шикарний результат гарантовано

п’ятниця, 3 травень 2024, 18:12

Якщо раніше ви ніколи не маринували рибу, прийшов часце виправити. Рецепт дуже простий та легкий. Ніяких довгих варінь маринадів та очікувань, передають Патріоти України. А рибка виходить така смачна, що ви раз за разом будете хотіти її робити та їсти....

Чому хворі зуби мають негативний вплив на загальний стан дитячого організму?

п’ятниця, 3 травень 2024, 17:27

Стан ротової порожнини безпосередньо впливає на організм людини, при чому в багатьох аспектах відразу. Якщо ми говоримо про дитину, слідкувати за здоров'ям зубів потрібно обов'язково, і робити це треба дуже ретельно. . Слід розуміти, що молочні зубки ...