
Суперфіналістка кулінарного шоу "МайстерШеф" Ольга Рябенко, яка поділилася рецептом оссобуко, розповіла, як приготувати качині ніжки зі сливами у пиві, передають Патріоти України.
«КАЧИНІ НІЖКИ ЗІ СЛИВАМИ В ПИВІ! Справжня святкова магія на вашому різдвяному чи новорічному столі. Ніжна та соковита качка, з легкою медово-імбирною ноткою — ідеальна страва до святкового столу», — написала вона.
Інгредієнти:
Качині ніжки — 6 шт;
Сливи тверді— 10 шт;
Пиво темне — 200 мл;
Розмарин- 3 гілочки;
Сіль, перець- за смаком;
Спеції для птиці- 1 ч. л;
Перець чилі- 1 шт.
Для соусу:
Імбир — 4 см;
Мед — 2 ст. л;
Олія- 2 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Мʼясо зачистити від зайвого жиру. Додати сіль, перець, спеції та влити 1 ст. л олії. Рівномірно змастити маринадом, накрийте плівкою і залиште маринуватись мінімум 30 хвилин, можна довше.
2. Соус:
Натріть імбир на дрібній тертці. Змішайте з медом та олією до однорідності. За потреби, мед можна замінити на коричневий цукор.
3. Сливи розріжте навпіл і дістаньте кісточку.
4. Викладіть у форму качку, сливи (покладіть половину слив, а іншу частину коли відкриєте фольгу) розмарин та Чилі. Змастіть качку соусом. Залийте пивом.
5. Закрийте форму пергаментом, а потім міцною фольгою, щільно загерметизуйте краї.
6. Запікати при 180 градусах 1 годину 30 хвилин. Потім зніміть фольгу та пергамент і допікайте ще 20−25 хвилин при 220 градусах, щоб утворилася красива глянцева шкірка.
Чай і кава мають різні переваги для здоров'я, але, як підтвердили нещодавно вчені, чай усе ж дещо корисніший для кісток, пише The Washington Post, передають Патріоти України. Науковці з Університету Фліндерса в Австралії провели дослідження остеопороти...
Промивати макарони після варіння потрібно не завжди - усе залежить від того, як саме ви плануєте їх використовувати. Кулінари пояснюють: якщо паста подається з соусом або додається до супу, промивати її не варто, адже вода змиває крохмаль, який робить ...