Щоб посуд після миття навіть у холодній воді був чистим деякі господині використовують гірчицю. Але не тільки мийний засіб важливий. Важливо також, щоб губка для миття посуду була чистою, адже відомо, що це один з найбрудніших предметів на кухні, передають Патріоти України.
Якщо навіть губку регулярно і ретельно миють, довго залишатися чистою вона все одно не буде. Фахівці виявили, що в одному кубічному сантиметрі губки для посуду можна нарахувати понад 5×1010 бактеріальних клітин, передає видання Ukr.Media.
Таку щільність бактерій можна знайти хіба що на фекаліях. Серед мікробів є досить багато патогенних, на зразок збудників пневмонії та менінгіту. Зокрема, бактерія Moraxella osloensis, яка є на посудних губках, може доставити неприємності людям з ослабленим імунітетом.
Разом з тим, часте прання або знераження губок в мікрохвильовці не тільки не зменшує кількість бактерій, а навпаки на них з'являється більше патогенних мікробів. Пояснюється це тим, що патогени більш стійкі до санітарних процедур. Ті, які залишилися в живих після кип'ятіння або прання, активно заселяються нові території. Тому фахівці з питань санітарії радять щотижня міняти стару губку на нову.
Більшість із нас уявляє лавровий лист виключно на кухні - у супах чи маринадах. Але виявляється, ця скромна спеція може стати справжнім порятунком для вашої пральної машини та білизни, передають Патріоти України. Лавровий лист має антибактеріальні та п...
Постійна втома може бути спричинена багатьма чинниками - поганим сном, стресом чи навіть доглядом за активною дитиною. Але є ще одна менш очевидна причина, про яку багато хто не здогадується — дефіцит магнію, передають Патріоти України. Магній — це жит...