Чому губки для миття посуду треба викидати, а не прати

Щоб посуд після миття навіть у холодній воді був чистим деякі господині використовують гірчицю. Але не тільки мийний засіб важливий. Важливо також, щоб губка для миття посуду була чистою, адже відомо, що це один з найбрудніших предметів на кухні, передають Патріоти України.

Якщо навіть губку регулярно і ретельно миють, довго залишатися чистою вона все одно не буде. Фахівці виявили, що в одному кубічному сантиметрі губки для посуду можна нарахувати понад 5×1010 бактеріальних клітин, передає видання Ukr.Media.

Таку щільність бактерій можна знайти хіба що на фекаліях. Серед мікробів є досить багато патогенних, на зразок збудників пневмонії та менінгіту. Зокрема, бактерія Moraxella osloensis, яка є на посудних губках, може доставити неприємності людям з ослабленим імунітетом.

Разом з тим, часте прання або знераження губок в мікрохвильовці не тільки не зменшує кількість бактерій, а навпаки на них з'являється більше патогенних мікробів. Пояснюється це тим, що патогени більш стійкі до санітарних процедур. Ті, які залишилися в живих після кип'ятіння або прання, активно заселяються нові території. Тому фахівці з питань санітарії радять щотижня міняти стару губку на нову.

Лікарі з'ясували вік, в якому треба припинити пити алкоголь, інакше...

п’ятниця, 9 травень 2025, 15:35

Вживання алкоголю для багатьох людей є цілком звичною річчю. Однак, хоча помірне споживання зазвичай не є шкідливим, лікар Річард Рестак у своїх роботах визначив, що воно може бути шкідливим для мозку після досягнення певного віку, передають Патріоти У...

А ви це знали? Навіщо французи миють хліб

п’ятниця, 9 травень 2025, 15:05

Так, усі звикли мити овочі, фрукти, крупу та інші продукти перед приготуванням і вживанням. Однак професійні французькі кухарі також радять мити хліб, і ось навіщо, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Виявляється, що хліб також можна мити, ...