
Щоб посуд після миття навіть у холодній воді був чистим деякі господині використовують гірчицю. Але не тільки мийний засіб важливий. Важливо також, щоб губка для миття посуду була чистою, адже відомо, що це один з найбрудніших предметів на кухні, передають Патріоти України.
Якщо навіть губку регулярно і ретельно миють, довго залишатися чистою вона все одно не буде. Фахівці виявили, що в одному кубічному сантиметрі губки для посуду можна нарахувати понад 5×1010 бактеріальних клітин, передає видання Ukr.Media.
Таку щільність бактерій можна знайти хіба що на фекаліях. Серед мікробів є досить багато патогенних, на зразок збудників пневмонії та менінгіту. Зокрема, бактерія Moraxella osloensis, яка є на посудних губках, може доставити неприємності людям з ослабленим імунітетом.
Разом з тим, часте прання або знераження губок в мікрохвильовці не тільки не зменшує кількість бактерій, а навпаки на них з'являється більше патогенних мікробів. Пояснюється це тим, що патогени більш стійкі до санітарних процедур. Ті, які залишилися в живих після кип'ятіння або прання, активно заселяються нові території. Тому фахівці з питань санітарії радять щотижня міняти стару губку на нову.
Багато людей - і дорослих, і дітей - під час сну автоматично висовують одну ногу з-під ковдри. Це може здаватися випадковою звичкою, однак насправді вона має цілком наукове пояснення. передають Патріоти України. Фахівці кажуть: так ми регулюємо темпера...
Помити дзеркало до блиску, щоб на ньому не лишилося жодних розводів, здається справжньою задачею з зірочкою. Часто, як би ми ретельно його не витирали, воно все одно виглядає брудним, передають Патріоти України. Блогерка та експертка з прибирання з нік...