
Оскільки зараз сезон кавунів у розпалі, не зайвим буде нагадати читачам, що ці ягоди в основному складаються з цукру та води і вони часто стають гарним живильним середовищем для мікроорганізмів, передають Патріоти України
Якщо в м’якоть потраплять погані бактерії (в кавуні вони досить швидко розвиваються і розмножуються), можна отримати серйозне харчове отруєння.
Щоб цього не сталося, їх потрібно зберігати у місцях, максимально захищених від комах, гризунів та свійських тварин. Крім того, небезпечно купувати кавуни та інші ягоди, фрукти, овочі у невстановлених місцях та у випадкових осіб, попереджають у Центральній санітарно-епідеміологічній станції МОЗ України.
Також причиною для виклику швидкої може стати половинка чи четвертинка кавуна, який розрізали на ринку, у магазині чи іншому місці. Фахівці звертають увагу, що вся річ у брудній шкірці та лезі ножа. Отже, купуючи розрізаний плід, ви ризикуєте серйозно отруїтися. Ніхто не знає, що цим ножем робили раніше.
У Санепідемслужбі радять перед подачею на стіл ретельно вимити кавун із щіткою, потім обдати його окропом та холодною водою або ретельно вимити в розчині з харчовою содою, тоді загинуть практично всі мікроорганізми.
Якість сну напряму залежить від того, що ми їмо ввечері. Особливо це важливо для людей старшого віку, адже нічний відпочинок впливає на роботу серця, пам’ять і загальне самопочуття. Дієтологи попереджають: певні продукти перед сном можуть не лише позба...
Момент, коли ви стоїте в дверях кухні чи іншої кімнати і думаєте: "Навіщо я сюди прийшов?", знайомий багатьом. Це не ознака втрати пам’яті — просто працює так званий ефект дверного отвору. передають Патріоти України. Що це таке Вчені, зокрема Габріель...