А ви це знали? Чому не можна мити сковорідку холодною водою - пояснюємо, як це може зіпсувати поверхню

Приготувавши їжу, багато господинь особливо не замислюються, коли мити брудний посуд. Вони роблять це це по мірі можливостей. Однак, є й ті, хто миє гарячий посуд відразу знявши з плити, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому не можна мити гарячу сковорідку холодною водою.

Традиційно, деякі господині звикли вважати, що гарячу сковорідку потрібно мити відразу після приготування їжі ще у гарячому вигляді. Як правило, роблять це миючим засобом та холодною водою.

Однак, варто запам'ятати, що такий спосіб не правильний і може зовсім зіпсувати ваш посуд. Річ у тім, що занадто різкий перепад температури провокує деформацію сковорідки. Вона в результаті може покритися тріщинами.

Для того, щоб правильно та ефективно відмити брудну та жирну сковороду, потрібно повторити наступні дії:

1. Для початку наповнити сковороду водою та залишити на плиті на 5 хвилин. Таким чином тепло допоможе розм'якшити залишки їжі та жир.

2. Після цього зняти сковороду з вогню, повністю її охолодити та відмити м'якою губкою з миючим засобом.

А ви це знали? Навіщо досвідчені водії з'їдають часточку лимона перед далекою дорогою

неділя, 27 квітень 2025, 18:38

Досвідчені автомобілісти, які раніше розповіли, чи варто їздити на перекачаних шинах, порадили дуже корисну звичку: щоразу з’їдати дольку лимона перед тим, як сісти за кермо, пише Arguments.kyiv.ua, передають Патріоти України. Особливо це актуально пер...

Це може здивувати! Скільки кофеїну міститься у зеленому чаї

неділя, 27 квітень 2025, 17:30

Багато з нас не уявляють ранку без чашки кави, адже кофеїн — це перевірений спосіб прокинутися та зібратися з думками. Але чи знали ви, що зелений чай — це також джерело кофеїну, але м’якого, з делікатною дією та користю для здоров’я, передають Патріот...