А ви це знали? Чому не можна мити сковорідку холодною водою - пояснюємо, як це може зіпсувати поверхню

Приготувавши їжу, багато господинь особливо не замислюються, коли мити брудний посуд. Вони роблять це це по мірі можливостей. Однак, є й ті, хто миє гарячий посуд відразу знявши з плити, передають Патріоти України.

Редакція FoodOboz зібрала для вас інформацію та розповість, чому не можна мити гарячу сковорідку холодною водою.

Традиційно, деякі господині звикли вважати, що гарячу сковорідку потрібно мити відразу після приготування їжі ще у гарячому вигляді. Як правило, роблять це миючим засобом та холодною водою.

Однак, варто запам'ятати, що такий спосіб не правильний і може зовсім зіпсувати ваш посуд. Річ у тім, що занадто різкий перепад температури провокує деформацію сковорідки. Вона в результаті може покритися тріщинами.

Для того, щоб правильно та ефективно відмити брудну та жирну сковороду, потрібно повторити наступні дії:

1. Для початку наповнити сковороду водою та залишити на плиті на 5 хвилин. Таким чином тепло допоможе розм'якшити залишки їжі та жир.

2. Після цього зняти сковороду з вогню, повністю її охолодити та відмити м'якою губкою з миючим засобом.

Все дуже просто! Як приготувати натуральний дезодорант для чутливої шкіри

четвер, 26 вересень 2024, 23:10

Існує безліч рецептів приготування натурального дезодоранту, але цей цікавий тим, що в ньому, на відміну від інших, взагалі не використовується харчова сода, яка може викликати подразнення шкіри, передають Патріоти України. На сторінці Herbal Academy р...

А ви це знали? Скільки потрібно рухатися, якщо у вас сидяча робота - дослідження вчених

четвер, 26 вересень 2024, 18:48

Вчені підрахували, скільки вправ потрібно робити в день, щоб "компенсувати" сидячу роботу. Згідно з дослідженнями, до 40 хвилин фізичної активності щодня є правильним обсягом, щоб збалансувати 10 годин сидіння на місці, передають Патріоти України. Щопр...