А ви це знали? Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України.

Подробиці

Птахам дають комбікорми з гормонами та антибіотиками, щоб вони росли швидше, масу набирали краще.

Тому вважається, що годинне замочування у воді здатне позбавити тушку всіх цих шкідливих речовин. Але чи це так насправді?

Насправді все трохи не так. Звичайне замочування у воді не вплине на склад м’яса птиці. Гормони та антибіотики залишаться на місці.

Найправильніший і логічний спосіб видалити шкідливі речовини полягає в тому, щоб злити першу воду після закипання, в якій варилася тушка, а потім залити другу та трохи поварити.

Так є велика ймовірність, що всі антибіотики, гормони та інші речовини, які несприятливо впливають на здоров’я людини, випаруються з курятини.

Дуже цікавий лайфхак! Навіщо класти лаврові листки у взуття

четвер, 18 грудень 2025, 9:55

Лавровий лист - корисна спеція, яку можна легко знайти на кухні у кожної господині. Але, на відміну від інших, лаврушку можна використовувати не тільки для приготування їжі, але й для багатьох корисних речей. Про це пише 24 канал з посиланням на Apartm...

Ви могли це не знати! Названо популярний овоч, який категорично не можна давати собакам

четвер, 18 грудень 2025, 9:50

Такий овоч, як сира картопля, яка є майже на кожній кухні і часто знаходиться в межах досяжності собаки, може бути токсичним для домашніх тварин, передають Патріоти України. За словами ветеринарної медсестри Лії Каллаган з Butternut Box, сира, зелена а...