А ви це знали? Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України.

Подробиці

Птахам дають комбікорми з гормонами та антибіотиками, щоб вони росли швидше, масу набирали краще.

Тому вважається, що годинне замочування у воді здатне позбавити тушку всіх цих шкідливих речовин. Але чи це так насправді?

Насправді все трохи не так. Звичайне замочування у воді не вплине на склад м’яса птиці. Гормони та антибіотики залишаться на місці.

Найправильніший і логічний спосіб видалити шкідливі речовини полягає в тому, щоб злити першу воду після закипання, в якій варилася тушка, а потім залити другу та трохи поварити.

Так є велика ймовірність, що всі антибіотики, гормони та інші речовини, які несприятливо впливають на здоров’я людини, випаруються з курятини.

Варто знати! ТОП-7 сигналів, якими коти попереджають про лихо

п’ятниця, 12 грудень 2025, 9:13

Коти здавна відомі своєю надзвичайною чутливістю. Вони здатні вловлювати ті зміни та приховані загрози, які часто залишаються повністю непоміченими для людини, передають Патріоти України з посиланням на ТСН. Поведінка домашнього улюбленця може стати ...

А ви це знали? Чому деякі кабелі для інтернету блакитні

п’ятниця, 12 грудень 2025, 8:45

Майже кожен, хто має комп’ютер, хоч раз під’єднував його до роутера за допомогою інтернет-кабелю. Хоча Wi-Fi зручний, дротове підключення й досі залишається найстабільнішим способом отримати максимальну швидкість, особливо коли бездротовий сигнал слабк...