А ви це знали? Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України.

Подробиці

Птахам дають комбікорми з гормонами та антибіотиками, щоб вони росли швидше, масу набирали краще.

Тому вважається, що годинне замочування у воді здатне позбавити тушку всіх цих шкідливих речовин. Але чи це так насправді?

Насправді все трохи не так. Звичайне замочування у воді не вплине на склад м’яса птиці. Гормони та антибіотики залишаться на місці.

Найправильніший і логічний спосіб видалити шкідливі речовини полягає в тому, щоб злити першу воду після закипання, в якій варилася тушка, а потім залити другу та трохи поварити.

Так є велика ймовірність, що всі антибіотики, гормони та інші речовини, які несприятливо впливають на здоров’я людини, випаруються з курятини.

Розставлено крапки над "і": Пити воду під час їжі - здорова звичка чи серйозна помилка

четвер, 11 грудень 2025, 18:35

Багато хто вважає, що вживання води під час їди - це правильне розв'язання проблем з травленням. Згідно з цим популярним міфом, рідина розбавляє шлункову кислоту, уповільнюючи активність ферментів і призводячи до здуття живота. Це переконання настільки...

Оберіть мандалу - дізнайтеся прихований аспект своєї особистості

четвер, 11 грудень 2025, 18:13

Більшість людей знають свої сильні та слабкі сторони, але наша підсвідомість приховує набагато більше. Цей простий тест допоможе розкрити те, що ви, можливо, і самі не усвідомлюєте, передають Патріоти України. Як проходити:. Ви любите сяяти та бути в ц...