А ви це знали? Чому немає сенсу вимочувати курку перед приготуванням

Деякі господарки рекомендують вимочувати курку перед приготуванням. Вони уточнюють, що цю процедуру потрібно проводити з тушками курок, яких виростили на спеціальних фермах, до домашніх це не стосується, передають Патріоти України.

Подробиці

Птахам дають комбікорми з гормонами та антибіотиками, щоб вони росли швидше, масу набирали краще.

Тому вважається, що годинне замочування у воді здатне позбавити тушку всіх цих шкідливих речовин. Але чи це так насправді?

Насправді все трохи не так. Звичайне замочування у воді не вплине на склад м’яса птиці. Гормони та антибіотики залишаться на місці.

Найправильніший і логічний спосіб видалити шкідливі речовини полягає в тому, щоб злити першу воду після закипання, в якій варилася тушка, а потім залити другу та трохи поварити.

Так є велика ймовірність, що всі антибіотики, гормони та інші речовини, які несприятливо впливають на здоров’я людини, випаруються з курятини.

Коли насправді солити воду для пасти - кулінари розкрили секрет

п’ятниця, 26 грудень 2025, 11:11

Багато хто солить воду для пасти ще холодною, але кулінари радять цього не робити. Найкращий момент для додавання солі - коли вода вже закипіла. У цей час сіль швидко розчиняється, не утворює осаду та не пошкоджує каструлю, передають Патріоти України. ...

Ви могли це не знати! Ніколи не загортайте залишки їжі у фольгу - ось чому це небезпечно

п’ятниця, 26 грудень 2025, 10:58

Фольга має чимало застосувань у господарстві. Її використовують для видалення вапняного наліту чи чистки срібних прикрас, у фользі запікають різноманітні страви. Втім, як стверджують фахівці, фольга в кулінарії - не кращий варіант, у тому числі й для з...