А ви це знали? Чому при засолюванні сала та квашеної капусти не можна використовувати йодовану сіль

Засолювання сала та приготування квашеної капусти для багатьох господинь є звичним заняттям. Адже домашні продукти будуть набагато смачнішими та якіснішими за покупні, передають Патріоти України.

Подробиці

Як правило, рецепти засолювання в домашніх умовах не відрізняються складністю. Для того, щоб приготувати ці традиційні страви, не потрібні рідкісні інгредієнти.

Одним із основних продуктів для приготування страв є сіль. Тільки досвідчені господині знають про те, що від її вибору багато в чому залежить якість та смак страв.

Чому ж для засолювання сала та приготування квашеної капусти не можна брати йодовану сіль?

Відповідь на це питання криється у самій назві продукту: йод істотно знижує якість страв. Якщо спробувати приготувати квашену капусту на йодованій солі, результат вас розчарує.

Річ у тім, що при приготуванні капусти з йодом починає відбуватися хімічна реакція окислення. Через це суттєво знижуються смакові якості овочів.

Більш того, капуста набуває неприємного відтінку кольору, що робить страву неапетитною.

Із салом схожа ситуація. Сало матиме неприємний присмак, через що ласувати такою закускою точно ніхто не стане. Але це не єдина проблема. Через специфічні особливості йоду сало стане вологим, що робить його менш приємним.

Без тертя і мийки: Як за 5 хвилин очистити витяжку від багаторічного жиру

субота, 2 серпень 2025, 13:05

Фільтри витяжки накопичують жир під час готування - це їхня основна функція. Але з часом вони настільки закупорюються, що перестають ефективно працювати, передають Патріоти України. Фахівці радять чистити витяжні фільтри кожні 2–3 місяці, а якщо ви час...

Бережіться! Ці звичні речі у спальні можуть викликати рак і гормональні збої, - експерт із Гарварду

субота, 2 серпень 2025, 11:56

Старі подушки, синтетичні освіжувачі повітря та зношені матраци можуть отруювати ваше життя щодня, поки ви нічого не підозрюєте. Про це попереджає гастроентеролог та випускник Гарварду доктор Саураб Сетхі, який нині працює у Каліфорнії. Його відео на I...