А ви це знали? Чому шоколад не можна зберігати в холодильнику - дієтологиня розкрила секрети

Шоколад люблять мільйони, а правильно насолоджуються ним одиниці. Впевненість у цьому висловила британська науковиця Наталі Алібранді, яка займається питаннями дієтології, передають Патріоти України.

У коментарі виданню The Sun вона розповіла, що більшість мешканців Великої Британії не тільки неправильно їдять ці ласощі, але й зберігають їх неналежно, через що вони втрачають частину своїх властивостей. Зокрема, Алібранді наголосила – не можна зберігати шоколад у холодильнику.

У холодильній камері для цього продукту одночасно занадто висока вологість і занизька температура. Найкраще для шоколаду підходить температура зберігання на рівні +18 °С. У більш холодному та вологому середовищі він може розшаруватись, виштовхнувши цукор на поверхню, та окислитися. А ще у холодильнику шоколад може увібрати в себе запахи сторонніх продуктів, що також негативно вплине на його смак.

Як розпізнати, що шоколад зберігався неправильно? За словами експертки, очевидною ознакою є різкий звук клацання при відламуванні квадратика від плитки. Також десерт починає занадто швидко танути або набуває розсипчастої текстури.

Окрім того, Алібранді поділилась 10 "заповідями" того, як саме треба їсти шоколад, щоби максимально розкрити його смак та отримати від нього найбільшу насолоду.

Їсти до обіду

Найкращий час для смакування шоколадом – перекус між сніданком та обідом. Смакові рецептори відпочили за ніч, організму все ще потрібний кофеїн, який міститься у цих солодощах, а хороші емоції будуть доречними завжди.

Не зберігати у холодильнику

Усі причини, чому шоколад не треба зберігати в холодильнику, перелічені вище. Просто нагадаємо, що оптимальна для нього температура зберігання – це 18 градусів.

Не жувати

Багато хто, відкусивши шматочок шоколаду, починає його жувати. Що ж, це теж спосіб. Але краще дати йому розтанути у роті. Так він найкраще розкриє всі шари свого смаку.

Їсти невеликими порціями

Ідеальний спосіб споживання шоколаду, на думку експертки, це 6 шматочків по 4 грами. Все, що більше за цю кількість, стане надмірною стимуляцією смакових рецепторів – і правильне відчуття буде втрачене.

Використовувати всі свої відчуття

Дивіться на шоколад, на його блискучу поверхню, вдихайте його особливий аромат, прислуховуйтесь до того, як він відламується, – все це частина досвіду його споживання.

Запам’ятати правильний звук

Коротке клацання у момент відламування шматочка підкаже вам, який шоколад зберігався правильно і має найкращий смак.

Не відволікатись

У шоколаді так багато летких речовин і смакових нюансів, тож він вартує усієї вашої уваги – це посилить загальне враження від його споживання.

Складати несподівані пари

Солодкий молочний чи білий шоколад можна поєднувати із гіркими продуктами, а гіркий чорний – із чимось солоним. Важливо не боятись експериментувати.

Дочекатись післясмаку

Не поспішайте перебивати смакові відчуття від шоколаду чимось іншим. Деякі сорти можуть повністю розкриватись до 45 хвилин. Хоча здебільшого достатньо і 15-хвилинного періоду.

Не змішувати

Змішування різних видів шоколаду може надмірно стимулювати смакові рецептори, тому варто споживати різні види окремо (наприклад молочний та темний).

Все дуже просто! Як розігріти картопляне пюре, щоб зберегти смак страви

п’ятниця, 19 квітень 2024, 18:12

Досвідчені кухарі не рекомендують готувати картопляне пюре із запасом, оскільки наступного дня його практично неможливо подавати до столу. Смак страви стає зовсім не таким, як одразу ж після приготування. Якщо використовувати мікрохвильову піч, то це о...

Це справді працює! Експерти назвали овоч номер один, який регулює рівень цукру в крові

п’ятниця, 19 квітень 2024, 17:57

Можливо, ви вже неодноразово чули фразу обов’язково з'їжте всю броколі - і це зовсім не дивно. У цій дитячій пораді дійсно закладена частка правди, передають Патріоти України. Броколі відома своїми вражаючими перевагами для здоров’я. Вона не тільки ма...