А ви це знали? Чи можна кидати аспірин у консервацію і до чого це може привести - основні застереження

Вже багато років поспіль у консервації використовують аспірин, як допоміжний інгредієнт, який допомагає заготівлям не псуватися та зберігати смакові властивості якомога довше.

РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, чи безпечно використовувати аспірин у консервації та чим його можна замінити. Аспірин – це ацетилсаліцилова кислота, яка при потраплянні створює кисле середовище. Саме воно є небезпечним для мікроорганізмів. Тому, не дивно, що огірки чи помідори з аспірином можуть стояти роками.

Але це зовсім не заперечує той факт, що аспірин – це ліки і кожен організм може реагувати на них по-різному, викликаючи негативні побічні реакції. Варто відзначити, що вони містять таку речовину, як фенол – це так звана отрута, яка є токсичною для людини. Фахівці стверджують, що аспірин через це може викликати рак та кровотечі.

Чим замінити аспірин?

  • класичний оцет;
  • яблучний оцет;
  • лимонна кислота;
  • кислі соки (лимонний, смородиновий, брусничий).

Такі продукти – дійсно гідна заміна аспірину і найважливіше, що вони не призводять до фатальних наслідків.

Дізнайтеся свій рівень незалежності - простий тест у картинці

четвер, 25 квітень 2024, 8:09

Пропонуємо пройти психологічний тест у картинці, який дозволить вам дізнатися про себе щось нове. У цьому короткому тесті ви дізнаєтеся свій рівень незалежності, передають Патріоти України. Подивіться на зображення та визначить, у якій позиції ви зазви...

От у чому секрет! Як смажити шашлик, щоб він вийшов соковитим

четвер, 25 квітень 2024, 7:56

Найчастіше люди готують шашлик, особливо не замислюючись над способом його маринування та тим, як смажити м’ясо в подальшому. Проте, кожен етап приготування шашлику грає особливу роль у формуванні його кінцевого смаку, передають Патріоти України. Саме ...