А ви це знали? Чи можна кидати аспірин у консервацію і до чого це може привести - основні застереження

Вже багато років поспіль у консервації використовують аспірин, як допоміжний інгредієнт, який допомагає заготівлям не псуватися та зберігати смакові властивості якомога довше.

РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, чи безпечно використовувати аспірин у консервації та чим його можна замінити. Аспірин – це ацетилсаліцилова кислота, яка при потраплянні створює кисле середовище. Саме воно є небезпечним для мікроорганізмів. Тому, не дивно, що огірки чи помідори з аспірином можуть стояти роками.

Але це зовсім не заперечує той факт, що аспірин – це ліки і кожен організм може реагувати на них по-різному, викликаючи негативні побічні реакції. Варто відзначити, що вони містять таку речовину, як фенол – це так звана отрута, яка є токсичною для людини. Фахівці стверджують, що аспірин через це може викликати рак та кровотечі.

Чим замінити аспірин?

  • класичний оцет;
  • яблучний оцет;
  • лимонна кислота;
  • кислі соки (лимонний, смородиновий, брусничий).

Такі продукти – дійсно гідна заміна аспірину і найважливіше, що вони не призводять до фатальних наслідків.

ТОП-5 фраз, які ніколи не варто казати дітям, якщо ви хочете, щоб вони вас слухались

неділя, 29 червень 2025, 18:35

Дитячий психолог та тренерка з виховання Рім Рауда поділилася п’ятьма фразами, яких батьки повинні уникати, якщо прагнуть мати слухняних і емоційно врівноважених дітей, передають Патріоти України. Після років досліджень і власного батьківського досвіду...

Не кава! Названо напій, який категорично не можна пити вранці - стане ударом по організму

неділя, 29 червень 2025, 17:30

Експерти з харчування шокують: не кава, а звичайний апельсиновий сік може стати причиною проблем із шлунком, здуття, дискомфорту та навіть ослаблення імунітету, передають Патріоти України. Засновник бренду Biomel Стівен Гегарті пояснює:. Цукор викликає...