А ви це знали? Чи можна кидати аспірин у консервацію і до чого це може привести - основні застереження

Вже багато років поспіль у консервації використовують аспірин, як допоміжний інгредієнт, який допомагає заготівлям не псуватися та зберігати смакові властивості якомога довше.

РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, чи безпечно використовувати аспірин у консервації та чим його можна замінити. Аспірин – це ацетилсаліцилова кислота, яка при потраплянні створює кисле середовище. Саме воно є небезпечним для мікроорганізмів. Тому, не дивно, що огірки чи помідори з аспірином можуть стояти роками.

Але це зовсім не заперечує той факт, що аспірин – це ліки і кожен організм може реагувати на них по-різному, викликаючи негативні побічні реакції. Варто відзначити, що вони містять таку речовину, як фенол – це так звана отрута, яка є токсичною для людини. Фахівці стверджують, що аспірин через це може викликати рак та кровотечі.

Чим замінити аспірин?

  • класичний оцет;
  • яблучний оцет;
  • лимонна кислота;
  • кислі соки (лимонний, смородиновий, брусничий).

Такі продукти – дійсно гідна заміна аспірину і найважливіше, що вони не призводять до фатальних наслідків.

А ви це знали? Чому досвідчені городники саджають редиску тільки восени

п’ятниця, 22 листопад 2024, 13:00

Осіння посадка редиски має безліч переваг, які принесуть гарний урожай та міцні рослини. Як саме треба правильно саджати редиску під зиму та які нюанси треба знати? РБК-Україна (проект Styler) пояснює, чому посадка редиски восени може стати ідеальним в...

А ви це знали? Кому не можна їсти буряк

п’ятниця, 22 листопад 2024, 11:27

Червоний буряк – корисний та смачний овоч. Однак, поряд з корисними властивостями буряк має серйозні протипоказання, може завдати шкоди людям з певними проблемами зі здоров’ям, передають Патріоти України. Кому не можна їсти буряк . - Людям із сечокам...