Вже багато років поспіль у консервації використовують аспірин, як допоміжний інгредієнт, який допомагає заготівлям не псуватися та зберігати смакові властивості якомога довше.
РедакціяFoodOboz зібрала інформацію та розповість, чи безпечно використовувати аспірин у консервації та чим його можна замінити. Аспірин – це ацетилсаліцилова кислота, яка при потраплянні створює кисле середовище. Саме воно є небезпечним для мікроорганізмів. Тому, не дивно, що огірки чи помідори з аспірином можуть стояти роками.
Але це зовсім не заперечує той факт, що аспірин – це ліки і кожен організм може реагувати на них по-різному, викликаючи негативні побічні реакції. Варто відзначити, що вони містять таку речовину, як фенол – це так звана отрута, яка є токсичною для людини. Фахівці стверджують, що аспірин через це може викликати рак та кровотечі.
Чим замінити аспірин?
Такі продукти – дійсно гідна заміна аспірину і найважливіше, що вони не призводять до фатальних наслідків.
Ранньою весною потрібно підживлювати вишню, щоб пізніше отримати великий урожай. Чим удобрити вишню навесні - читайте в матеріалі ТСН.ua, передають Патріоти України. Найчастіше вишню удобрюють восени, але якщо ви цього не зробили, не варто засмучуватис...
Швидкий тест у картинці розповість, від чого вам потрібно терміново позбавитися. Саме ця річ заважає отримати бажаного. Подивіться на картинку і читайте опис того, що ви побачили першим, передають Патріоти України. У вашому житті є люди, які нахабно ва...