А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України.

З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися можливих забруднень і покращити смакові якості готової страви.

Однак деякі види круп цього однозначно не потребують.

Що ж думають досвідчені кулінари щодо пшона?

Відповідь очевидна: пшоно потребує підготовчого етапу. Більше того, промивати крупу слід навіть неодноразово.

Кулінари рекомендують спочатку використовувати воду теплої температури, а потім переключитися на гарячу.

Час промивання буде різним.

Як правило, слід орієнтуватися на колір рідини, що стікає.

Якщо вода каламутна, то готувати пшоно рано.

Коли рідина буде безбарвною, можна приступати безпосередньо до варіння каші.

Так само рекомендують робити і з перловкою.

Вважається, що промивати потрібно будь-яку крупу. Винятком може бути лише манка, пластівці швидкого приготування та подібні продукти харчування.

Джерело: ПростоВей

Водії, беріть на замітку: ТОП-7 способів економити бензин

вівторок, 16 вересень 2025, 18:30

В умовах зростання цін на пальне багато водіїв шукають способи економити бензин і зменшити витрати на авто. Експерти з автомобільної галузі радять дотримуватися кількох простих правил, передають Патріоти України. Агресивне прискорення і різке гальмуван...

Фінансові пастки вдома: ТОП-5 помилок, які відлякують гроші

вівторок, 16 вересень 2025, 16:56

Багато українців відчувають, що гроші швидко "витікають" з дому. Астрологи та фахівці з фінансової психології кажуть, що причина часто криється в простих, але поширених помилках, які відлякують багатство, передають Патріоти України. Коли в домі панує б...