А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України.

З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися можливих забруднень і покращити смакові якості готової страви.

Однак деякі види круп цього однозначно не потребують.

Що ж думають досвідчені кулінари щодо пшона?

Відповідь очевидна: пшоно потребує підготовчого етапу. Більше того, промивати крупу слід навіть неодноразово.

Кулінари рекомендують спочатку використовувати воду теплої температури, а потім переключитися на гарячу.

Час промивання буде різним.

Як правило, слід орієнтуватися на колір рідини, що стікає.

Якщо вода каламутна, то готувати пшоно рано.

Коли рідина буде безбарвною, можна приступати безпосередньо до варіння каші.

Так само рекомендують робити і з перловкою.

Вважається, що промивати потрібно будь-яку крупу. Винятком може бути лише манка, пластівці швидкого приготування та подібні продукти харчування.

Джерело: ПростоВей

Ви будете здивовані! Чому досвідчені господині подають смажену рибу із вершковим маслом

вівторок, 10 вересень 2024, 9:12

Смажена риба – це справжній кулінарний делікатес, яким приємно порадувати всю родину, передають Патріоти України. За бажання навіть недорогі сорти риби можна приготувати так смачно, немов у ресторані. Багатьом відомо те, що смажену рибу прийнято подава...

Є секрет! Простий інгредієнт, який зробить жорсткий шматок м’яса ніжним та соковитим

вівторок, 10 вересень 2024, 8:10

Приготувати гідну страву з м’яса під силу не кожному кухареві, адже важливо досягти ідеальної м’якості продукту передають Патріоти України. Навіть шматки м’яса високої якості можуть вийти жорсткими і гумовими, якщо їх не підготувати. Найчастіше викорис...