А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України.

З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися можливих забруднень і покращити смакові якості готової страви.

Однак деякі види круп цього однозначно не потребують.

Що ж думають досвідчені кулінари щодо пшона?

Відповідь очевидна: пшоно потребує підготовчого етапу. Більше того, промивати крупу слід навіть неодноразово.

Кулінари рекомендують спочатку використовувати воду теплої температури, а потім переключитися на гарячу.

Час промивання буде різним.

Як правило, слід орієнтуватися на колір рідини, що стікає.

Якщо вода каламутна, то готувати пшоно рано.

Коли рідина буде безбарвною, можна приступати безпосередньо до варіння каші.

Так само рекомендують робити і з перловкою.

Вважається, що промивати потрібно будь-яку крупу. Винятком може бути лише манка, пластівці швидкого приготування та подібні продукти харчування.

Джерело: ПростоВей

Бережіться! Явний сигнал деменції можна помітити під час покупок - лікар назвав повний список симптомів

неділя, 29 червень 2025, 12:15

Деменція часто асоціюється з втратою пам’яті, але є й інші тривожні симптоми, на які варто звернути увагу. Один із них - труднощі під час звичайного шопінгу. Про це розповів лікар первинної ланки Джон Абрун в коментарі Express, передають Патріоти Украї...

Психотест: Оберіть аромат і дізнайтесь, що він розповість про вашу приховану сторону

неділя, 29 червень 2025, 11:12

Чи може ваш улюблений аромат відкрити щось несподіване про вас самих? Так! Згідно з психологами, наш вибір запаху - це не лише справа смаку, а й глибокий сигнал про те, ким ми є всередині. Оберіть один із п’яти ароматів і прочитайте, що він говорить пр...