А ви це знали? Чи треба мити пшоно перед варінням

Багато господинь при приготуванні каші з тієї чи іншої крупи часто запитують про необхідність попереднього промивання, передають Патріоти України.

З одного боку, миття здається цілком логічним етапом підготовки продукту, оскільки дозволяє позбутися можливих забруднень і покращити смакові якості готової страви.

Однак деякі види круп цього однозначно не потребують.

Що ж думають досвідчені кулінари щодо пшона?

Відповідь очевидна: пшоно потребує підготовчого етапу. Більше того, промивати крупу слід навіть неодноразово.

Кулінари рекомендують спочатку використовувати воду теплої температури, а потім переключитися на гарячу.

Час промивання буде різним.

Як правило, слід орієнтуватися на колір рідини, що стікає.

Якщо вода каламутна, то готувати пшоно рано.

Коли рідина буде безбарвною, можна приступати безпосередньо до варіння каші.

Так само рекомендують робити і з перловкою.

Вважається, що промивати потрібно будь-яку крупу. Винятком може бути лише манка, пластівці швидкого приготування та подібні продукти харчування.

Джерело: ПростоВей

Генетична "спадщина": ТОП-6 рис, які діти успадковують саме від батька - що насправді ми отримуємо

понеділок, 11 серпень 2025, 19:10

Багато батьків замислюються, наскільки їхні діти схожі на них. Часто можна почути, що дитина успадкувала ріст або колір очей саме від батька, передають Патріоти України. Проте генетика — складніша наука. Хоч дитина отримує половину генів від матері і ...

Плітки врятують ваші стосунки? Нове дослідження вражає відкриттями

понеділок, 11 серпень 2025, 18:59

Нове дослідження Калифорнійського університету в Ріверсайді доводить: плітки - це більше ніж порожня балаканина. Вони можуть стати потужним інструментом для зміцнення романтичних стосунків, передають Патріоти України. Вчені вивчили 76 одностатевих та р...