А ви це знали? Чи варто мити шини перед тим, як прибрати на зберігання - поради водіям

Весна - час змінювати покришки і переходити на літню гуму. Часто водії прибирають шини на зберігання, не встигнувши їх як слід помити та очистити. Залишати шини брудними на довгий час дуже шкідливо, передають Патріоти України.

У складі дорожнього пилу – величезна кількість хімічних елементів, деякі з них є небезпечними і канцерогенними. Мова йде також про залишки мастила, антифризу, сажі від згорілого палива. Зношену гуму, до речі, не слід використовувати як декоративний елемент для квітників чи утилізувати її на місцях масового накопичення побутових відходів.

Весь бруд перед довгостроковим зберіганням зимових шин варто ретельно змити. І експерти радять це робити на мийці. Для того, щоб позбавитися від іноді дуже дрібних часточок бруду треба використати апарат високого тиску.

Якщо ви вирішити вимити шини самостійно – використайте автомобільний шампунь та щітку з довгим ворсом. Пам’ятайте, що мити слід не лише гуму, але й диски.

Шини після миття протріть ганчіркою із мікрофібри. Для протирання дисків візьміть іншу, чисту ганчірку, адже перша може увібрати дрібнозернистий пил, що подряпає метал. Експерти не радять наносити на гуму захисне покриття. Деякі засоби можуть навіть зіпсувати верхній шар покришок.

Ні в якому разі не можна упаковувати в окремі мішки шини, які не до кінця висохли. Волога може спричинити швидке розмноження бактерій. Якщо є можливість, купіть герметичні мішки із застібкою – зайве повітря з них можна видалити за допомогою пилососа.

Зберігаючи шини у гаражі, уникайте джерел тепла. Покришки також не можна тримати поруч із розчинниками, змащувальними рідинами та речовинам, виділяють хімічні пари.

Секрет досвідчених господинь! Що робити, щоб котлети не розвалилися

п’ятниця, 3 травень 2024, 6:12

Всі ми полюбляємо пишні і соковиті котлети, передають Патріоти України. Однак не завжди вдається досягти того, щоб фарш не розвалювався прямо на сковорідці. Щоб цього уникнути, варто запам’ятати 5 простих лайфхаків, якими користуються досвідчені кулін...

Велика п'ятниця Страсного тижня: Найсуворіший день Великого посту. Традиції, особливості, прикмети

п’ятниця, 3 травень 2024, 5:58

Велика п'ятниця - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця чи Велика п'ятниця - це найсуворіший і найскорботніший день великого посту. Це - день розп'яття Спасителя. Страсна п'ятниця - це остання п'ятниця Великого посту перед святом святої Пасхи. П'...