А ви це знали? Чим корисна запечена картопля

Картопля – один із найпопулярніших овочів, який можна знайти в будь-якому домі. Вона не тільки смачна, але й багата на корисні речовини, що підтримують здоров’я, передають Патріоти України.

Однак важливо правильно готувати картоплю, щоб зберегти її поживну цінність і уникнути зайвих калорій. Експерт з харчування Джулі Аптон поділилася з eatthis.com найздоровішим способом її приготування, що допоможе вам отримати максимум користі від цього овоча.

"Найкращий спосіб споживати картоплю – це запікати її, не очищаючи від шкірки. Запечена картопля уникає додаткових калорій, які з’являються при смаженні в олії чи фритюрі", – зазначає Аптон.

Шкірка картоплі містить багато корисних речовин, тому залишати її на овочі дуже важливо. Наприклад, у 58 грамах картопляної шкірки міститься 4,5 грама клітковини та 332 міліграми калію. Це близько половини клітковини, яку можна знайти в одній середній картоплині! До того ж калій є важливим мікроелементом для вашого організму.

"Картопля – це один із моїх улюблених овочів. Вона багата калієм, клітковиною та вітаміном С. Одна середня картоплина містить приблизно 110 калорій, тому вона чудово підходить для здорового харчування", – говорить Аптон.

Окрім того, що картопля є чудовим джерелом вуглеводів, вона також сприяє отриманню важливих вітамінів та мінералів. Згідно з дослідженням, опублікованим у журналі Nutrients, картопля вимагає менше енергії для споживання порівняно з макаронами чи рисом. Це робить її важливим компонентом збалансованого харчування.

Проте не всі варіанти приготування картоплі корисні для здоров’я. Навіть запечена картопля може стати менш поживною, якщо обрати неправильні начинки. Деякі добавки містять багато калорій і майже не мають харчової цінності. Тому краще віддавати перевагу тим, які забезпечують відчуття ситості та зберігають користь страви.

"Слід уникати висококалорійних і жирних начинок, таких як масло, сметана, підлива чи шматочки бекону. Натомість спробуйте додати квасолю, сальсу, чилі, овочі або трохи тертого пармезану", – застерігає Аптон.

Є секрет! Скільки хвилин варити яйця і навіщо додавати оцет

п’ятниця, 31 січень 2025, 11:28

Яйця – дуже смачний та цінний продукт, який має бути у раціоні кожного. Яйця найкраще їсти у вареному вигляді, але варити їх потрібно так, щоб жовток був рідким, це близько 3-4 хвилин варіння, передають Патріоти України. Редакція FoodOboz ділиться пора...

Ви будете здивовані! Чому в СРСР заборонили кетчуп

п’ятниця, 31 січень 2025, 9:32

На полицях магазинів бувшого Радянського союзу можна було знайти багато різноманітних соусів. Проте кетчупу серед них не було, передають Патріоти України. Більше того, кетчуп був навіть під забороною, а його назви забрані з усіх кулінарних книг. Чому с...