А ви це знали? Експерт розповів, що можна і що не можна робити за дві години до сну

Коли йдеться про натуральні засоби для сну, більшість людей користується традиційними порадами, заснованими на здоровому глузді. При цьому експерти стверджують, що існує безліч інших моментів у вечірньому розпорядку, які негативно впливають на якість сну, з якими ви, можливо, не знайомі, передають Патріоти України.

DailyMail поспілкувалася з доцентом кафедри медицини сну в Медичній школі Ікан при Маунт-Сінай, Анкіт Парекх. Ось про які важливі "до" та "після", розповіла вчена.

Вечеряйте з розумом

Ви напевно знаєте, що пізній прийом їжі пов'язаний із набором ваги та підвищеним ризиком ожиріння. Ця погана звичка також впливає на якість сну. Зокрема, вживання гострої або жирної їжі ввечері може призвести до печії, симптоми якої можуть "зруйнувати" сон.

Пийте каву вранці

Розгляньте можливість вживання кави тільки вранці. Дослідження показують, що стимулююча дія кофеїну зберігається протягом 6 годин після його вживання.

Це означає, що організм відчуватиме підвищену тривожність, коли ви готуєтеся до сну, що ускладнює процес засинання. Щоб уникнути таких проблем, експерт радить пити каву до 15:00.

Алкоголь не присипляє

Якщо вам здається, що пара пляшок пива вас приспатиме – не обманюйтесь, насправді алкоголь знижує якість нічного відпочинку. Спиртні напої руйнують глибоку стадію сну – період, коли організм активно відновлюється.

Регулярне вживання алкоголю також підвищує ймовірність розвитку апное – стану, коли у людей уві сні зупиняється дихання. Це пов'язано з розслабленням м'язів горла та язика, які блокують надходження кисню в легені.

Уникайте інтенсивних фізичних навантажень

Фізичні вправи вважаються корисними для сну, якщо вони не надто інтенсивні, і ви займаєтеся фітнесом до 7 вечора.

Це пов'язано з тим, що кардіо вправи збільшують частоту серцевих скорочень і внутрішню температуру, що ускладнює засипання.

Зробіть спальню зручною

Ось кілька простих прийомів, які допомагають зробити спальню максимально сприятливою для сну.

По-перше, якщо у вас є кондиціонер, встановіть на ньому ідеальну для організму температуру – 18-22 °C.

По-друге, подбайте, щоб ваша спальня була тихою та охайною.

Як показали дослідження, наведення ладу в спальні допомагає тим, хто страждає на безсоння, швидше і міцніше засинати.

Готуйтесь до сну заздалегідь

Щодо правил нічного розпорядку, починайте укладатися за дві години до того, як плануєте лягти спати.

Яким би не був ваш розпорядок дня, послідовне виконання цих кроків послужить сигналом для організму, що настав час засинати, і ви природним шляхом помітите, що вам хочеться спати

Чи потрібно класти яйце у фарш для голубців

вівторок, 17 вересень 2024, 0:12

При приготуванні будь-яких страв на основі фаршу багато господинь автоматично додають яйця, передають Патріоти України. Відомо, що яйце допомагає скріпити фарш, який може розвалитися в найнесподіваніший момент. Проте чи є необхідність додавати яйце під...

Як швидко розморозити фарш - секрети, якими користуються господині

понеділок, 16 вересень 2024, 23:38

Здається, що відколи в мікрохвильовій печі з’явилася функція «розморожування», питання про те, як розморожувати ті чи інші продукти відпало назавжди, передають Патріоти України. Але іноді така процедура позначається на консистенції та якості напівфабри...