А ви це знали? Як хліб подібно отруті калічить наш організм

Споконвіку люди казали: "хліб - усьому голова". Дійсно - це ситний продукт за невеликі гроші, який присутній під час кожної трапези, передають Патріоти України. Однак варто розуміти, що сучасний хліб – це “інший” хліб, іншої якості та інгредієнтів. То в чому ж різниця?

1. Технології вирощування

Наші предки виготовляли хліб із зерна, вирощеного в екологічно чистому ґрунті без застосування будь-яких хімічних добрив. В наших реаліях пшениця вирощується на хімічно удобреній землі у величезних масштабах. Щоб вона росла швидше, її посипають пестицидами, а щоб позбутися від гризунів і грибків – застосовуються різноманітні хімічні отрути.

2. Рафінування борошна

У старі добрі часи хліб взагалі не просівали. За рідкісним випадком використовували невелике сито для просіювання. Популярним був хліб чорний, виготовлений з житнього борошна, що має кислуватий смак. Сучасне борошно проходить процес рафінування. Із злаків видаляється все “зайве”, що є, до речі, дуже корисним!

3. Термофільні дріжджі

Раніше кожна сім’я мала свої унікальні рецепти хліба на заквасці по-домашньому. Закваскою вважалося рідке тісто, яке квасять за допомогою молока, фруктів або хмелю. В результаті, виходив корисний хліб, насичений ферментами і вітамінами.

Хліб в наших магазинах зовсім інший. Печуть його з термофільних дріжджів, придуманих німецькими біологами ще в період другої світової. Хліб на цих дріжджах тестували на людях в концтаборах. Побічні ефекти від цього продукту тоді не змогли виявити, однак зараз вчені починають бити на сполох. В процесі виготовлення цих дріжджів застосовується 30 типів основних і двадцять допоміжних інгредієнтів, а також важкі метали і хімічні елементи.

Термофільні дріжджі застосовують не тільки для випікання хліба, а й для виготовлення спирту і пива. Клітини дріжджів, між іншим, виробляють дуже маленькі, але живучі шкідливі речовини, при попаданні в організм людини просто отруюють його, змінюють ДНК та збільшують шанси захворіти на рак. В 1-му кубічному сантиметрі тіста, виготовленого з термофільних дріжджів, таких грибкових клітин майже 120 мільйонів! В результаті, кишківник не може впоратися з такою “атакою” і вся корисна мікрофлора гине. А мікрофлора – це наш імунітет.

4. Шкідливий глютен

Глютен від англійського – glue означає клей. Тобто, глютен – це клейковина, що міститься майже у всіх зернових культурах. Нинішнє виробництво дозволяє вирощувати зерно з величезною кількістю глютену, в той час як раніше вживали глютену в 2 рази менше.

Глютен, а точніше його липка структура, не дозволяє поживним речовинам засвоюватися в тонкому кишківнику. В результаті, через подразнення слизової виникають болі в животі, головний біль, стомлюваність.

Багато з нас навіть не підозрюють, що чутливість до глютену проявляється у вигляді запорів, здуття, спазмів і т.д. Якщо у вас або вашої дитини в раціоні переважають мучні вироби з вмістом глютену і ви спостерігаєте подібні симптоми – відмовтеся від глютену назавжди!

Висновки:

У сучасному світі вже неможливо вирощувати і готувати той корисний хліб, який їли наші предки. Однак існує чимало рецептів приготування хліба в домашніх умовах за допомогою хлібопічки і правильно зробленої закваски, що значно знизить кількість шкідливих компонентів і зменшить вірогідність негативного впливу на організм.

Ще кілька корисних порад:

  • завжди читайте етикетки на продуктах;
  • вибирайте продукти з мінімумом інгредієнтів в складі;
  • термін придатності продукту – чим менше, тим краще;
  • відмовтеся від продуктів з вмістом маргарину, спреду і різноманітних Е-шок;
  • навчіться готувати корисні продукти самостійно.

Секрет досвідчених господинь! Що додати в бульйон, щоб прибрати неприємний запах

п’ятниця, 29 березень 2024, 8:15

На перший погляд може здатися, що м’ясний бульйон повинен пахнути м’ясом, але коли він приготовлений зі старого м’яса, може з’явитися неприємний запах. Заглушити неприємний аромат можна і без кулінарної хімії, але краще підготуватися до процесу завчасн...

Психологічний тест! Оберіть карту - і дізнайтеся, які зміни очікують вас в особистому житті

п’ятниця, 29 березень 2024, 7:07

Часто романтичні відносини не відрізняються стабільністю. Тому непогано було б знати, які зміни чекають на вас у майбутньому, передають Патріоти України. Щоб не бігати до ворожок і не користуватися сумнівними ритуалами, пропонуємо пройти тест, який ро...