А ви це знали? Як правильно вибрати якісну яловичину: ТОП-4 поради

Яловичина - дуже корисний і смачний вид м'яса, з якого можна приготувати багато смачних страв, починаючи з котлет, закінчуючи шашликом. Але дуже часто не вдається придбати натуральний і смачний продукт у магазинах і на ринку, через що смак страв зовсім не такий, як хотілося б, передають Патріоти України,

Експерти поділилися корисними і дуже важливими порадами щодо вибору якісної та смачної яловичини в ефірі "Корисна програма", які точно допоможуть вам вибрати виключно хороший продукт.

На що варто звертати увагу під час вибору м'яса першочергово:

1. Колір

Запам'ятайте, що свіжа яловичина завжди тільки яскраво-червоного кольору, без будь-яких темних плям і зеленого відтінку. Якщо вона має коричневий колір – це "говорить" про те, що м'ясо старе і жорстке.

2. Запах

Свіжа яловичина завжди має свіжий запах, без зайвих неприємних запахів.

3. Жорсткість

Якість м'яса можна перевірити дуже просто – досить натиснути на нього пальцем, якщо слід від натискання відразу розгладився – це свіжа і нежорстка яловичина. А якщо слід залишився – м'ясо старе і його краще не купувати.

4. Ціна

Хороший натуральний продукт не може мати низьку ціну.

Яку частину правильно брати для різних страв

1. Якщо ви, наприклад, хочете посмажити яловичину – вибирайте тільки ніжні шматки – філе, кострець, товстий або тонкий край.

2. Якщо хочете запікати, найкращим варіантом стане – м'ясо з жировим прошарком – вирізка або філе, так страва вийде дуже соковитою та смачною.

3. Для смачного і густого супу потрібно вибирати шматки яловичини з хрящами, сухожиллями і великими кістками.

4. Якщо ви хочете зварити холодець – потрібно вибирати не тільки м'ясо, але варто додати кістки, рульку і навіть хвіст, так він буде точно вдалим.

А ви це знали? До яких проблем можуть призвести веганство та сироїдіння

неділя, 8 вересень 2024, 13:00

Спеціально для Health Talk ендокринологиня Катерина Толстікова поділилася своєю лікарською думкою щодо впливу веганства та сироїдіння на здоровʼя людини, передають Патріоти України. Планування довгострокового веганства може стати ефективним для підтрим...

Є секрет! Що зробити з котлетами перед смаженням, щоб вийшли вп’ятеро смачніші і соковитіші

неділя, 8 вересень 2024, 12:10

З курячого м’яса соковиті котлети приготувати складно, тому що це м’ясо вважається сухим та нездатним утримувати сік, передають Патріоти України. З яловичим чи свинячим фаршем таких проблем не виникає, оскільки ці види м’яса жирні. Досвідчені господині...