А ви це знали? Як правильно вибрати якісну яловичину: ТОП-4 поради

Яловичина - дуже корисний і смачний вид м'яса, з якого можна приготувати багато смачних страв, починаючи з котлет, закінчуючи шашликом. Але дуже часто не вдається придбати натуральний і смачний продукт у магазинах і на ринку, через що смак страв зовсім не такий, як хотілося б, передають Патріоти України,

Експерти поділилися корисними і дуже важливими порадами щодо вибору якісної та смачної яловичини в ефірі "Корисна програма", які точно допоможуть вам вибрати виключно хороший продукт.

На що варто звертати увагу під час вибору м'яса першочергово:

1. Колір

Запам'ятайте, що свіжа яловичина завжди тільки яскраво-червоного кольору, без будь-яких темних плям і зеленого відтінку. Якщо вона має коричневий колір – це "говорить" про те, що м'ясо старе і жорстке.

2. Запах

Свіжа яловичина завжди має свіжий запах, без зайвих неприємних запахів.

3. Жорсткість

Якість м'яса можна перевірити дуже просто – досить натиснути на нього пальцем, якщо слід від натискання відразу розгладився – це свіжа і нежорстка яловичина. А якщо слід залишився – м'ясо старе і його краще не купувати.

4. Ціна

Хороший натуральний продукт не може мати низьку ціну.

Яку частину правильно брати для різних страв

1. Якщо ви, наприклад, хочете посмажити яловичину – вибирайте тільки ніжні шматки – філе, кострець, товстий або тонкий край.

2. Якщо хочете запікати, найкращим варіантом стане – м'ясо з жировим прошарком – вирізка або філе, так страва вийде дуже соковитою та смачною.

3. Для смачного і густого супу потрібно вибирати шматки яловичини з хрящами, сухожиллями і великими кістками.

4. Якщо ви хочете зварити холодець – потрібно вибирати не тільки м'ясо, але варто додати кістки, рульку і навіть хвіст, так він буде точно вдалим.

Народні прикмети на 19 січня. Макарів день. Важливі клопоти краще відкласти

неділя, 19 січень 2025, 7:05

19 січня за новим церковним календарем (1 лютого за старим стилем) віряни України згадують преподобного Макарія Великого, відомого автора безлічі духовних бесід і молитов. У народному календарі - Макарів день. . Цей угодник Божий народився в Єгипті, ...

Секрет господинь! Як приготувати тушковане м’ясо, яке розпадається на волокна

неділя, 19 січень 2025, 6:13

М’ясо за цим рецептом виходить м’яким, навіть яловичина здається, що ніжна, мов куряче філе. Ідеальна м’ясна підлива до гарніру розпадається на волокна варто лише взяти губами шматочок, передають Патріоти України. Інгредієнти:. Свіже м’ясо ріжемо таким...