Під час приготування їжі має значення не лише якість продуктів, але й приладдя, що використовується. Наприклад, за наявності тупого ножа неможливо рівно та красиво нарізати продукти, витративши на це мінімальну кількість часу, передають Патріоти України.
Але існує і таке приладдя, якість якого безпосередньо впливає на безпеку вживання страв, що готуються за їх використання. Мова йде про обробні дошки, яких зараз у магазинах існує величезний вибір. То ж яка обробна дошка краща: дерев’яна чи пластикова, розповіли у TikTok користувача theqielves.
Більшість господинь вважають, що використання пластикової обробної дошки є найкращим варіантом. Проте, насправді на поверхні дошки, зробленої з пластику, може зберігатись величезна кількість різноманітних бактерій. Позбутися них можливо лише за наявності посудомийної машини, що має функцію дезінфекції.
Як виявилось, 99,9% бактерій, що потрапили на обробну дошку, зроблену з дерева, зникають з її поверхні протягом трьох хвилин. І це незалежно від того, чи мова йде про нову дошку, чи ту, що вже була у використанні протягом довгого часу. А на пластиковій дошці бактерії залишаються у канавках, утворених після використання гострого ножа і можуть зникнути звідти лише після ретельної мийки. Виробники обробних дошок із дерева не рекомендують мити їх у посудомийній машині. Проте, це і не потрібно, адже бактерії на них довго не затримуються.
Інсульт – надзвичайно поширений стан. Щороку з інсультами в Україні госпіталізують понад 145 тисяч осіб. Передумови, що значно підвищують ризик виникнення цього стану, медики називають факторами ризику, передають Патріоти України. "Ефективна профілакти...
У холодну пору року лобове скло автомобіля швидко покривається льодом, а двірники примерзають. Уникнути цього допоможе простий спосіб, для якого не потрібні спеціальні засоби – лише речі, які є майже в кожному домі. Про це повідомило видання The Sun, п...