А ви це знали? Які речі категорично не можна класти біля роутера - перевірте, чи немає у вас таких

У сучасному світі складно уявити собі життя без Wi-Fi роутера. Це "чудо-техніки" дозволяє виходити в Інтернет без купи проводів і кабелів, й до нього можуть підключатися різні пристрої - від смартфонів і аж до побутової техніки, передають Патріоти України.


Якщо раптом домашній Wi-Fi почав працювати повільніше, є щонайменше п'ять простих способів прискорити роботу роутера. Та й про саме його розташуванні варто як слід подумати – не всі місця однаково добре підходять для цього пристрою.

Ще один момент, про який мало хто замислюється – що категорично не можна тримати біля роутера. Експерти виділяють меншою мірою 5 речей, яким протипоказана "близькість" з цим пристроєм.

Які речі не можна тримати біля роутера

Взагалі на роутер складно вплинути, щоб заглушити його сигнал. А ось сам він з легкістю може пошкодити:

Дисконтні або банківські картки. Якщо карти з магнітною смугою знаходяться поруч з маршрутизатором, то вони ризикують пошкодитися і в підсумку стати непридатними для використання. А ось карта з чіпом не постраждає від впливу роутера.

Дармовис сигналізації. Сигнали, випромінювані роутером, можуть впливати й на роботу дармовиса, що може привести до його виходу з ладу. Тому, рекомендується тримати дармовис якомога далі від роутера, щоб уникнути подібних проблем.

Ключ від домофона. Він теж має властивість розмагнічуватися, що може викликати проблеми з доступом в домофонну систему.

Блютуз-гарнітуру. Електромагнітні поля можуть заважати передачі сигналу Bluetooth і викликати перешкоди в роботі гарнітури або навушників. Тому, для оптимальної продуктивності і якості звуку, рекомендується тримати Bluetooth-гарнітуру й бездротові навушники якнайдалі від роутера.

Ноутбук і смартфони. Дослідження показали, що знаходження смартфонів й ноутбуків поруч з роутером може привести до погіршення якості Wi-Fi-з'єднання та швидкості передачі даних. Все тому, що радіочастотні перешкоди, що генеруються роутером, можуть вплинути на якість сигналу Wi-Fi.

Разом з тим смартфон ризикує набагато швидше розряджатися, якщо часто буде лежати прямо біля роутера.

Незвичайний тест! Те, як ви видавлюєте зубну пасту, розповість про ваш характер

четвер, 25 квітень 2024, 17:12

Ваші звички багато можуть розповісти про ваш характер. Цей цікавий тест розповість, наскільки ви імпульсивні, вперті, безтурботні чи артистичні, передають Патріоти України. Деталі. 1. Якщо ви видавлюєте пасту зверху, біля самого ковпачка, це означає, щ...

Треба лише кілька хвилин! Простий психологічний тест за картинкою розповість про вас усе

четвер, 25 квітень 2024, 16:14

Якщо ви хочете дізнатися більше про себе, пройдіть цей простий психологічний тест за картинкою. Подивіться на зображення і виберіть жінку найстаршого віку, передають Патріоти України. Деталі. Пам'ятайте, що значення має саме перше враження, тому довго ...